Quantcast

„Nacionalinė ekspedicija“: sutiko Radvilas ir pamatė išnykusius gyvūnus

Lenkijoje lietuviškų pėdsakų šiemet ieškanti „Nacionalinė ekspedicija“ atranda vis daugiau įdomybių. Profesorius Alfredas Bumblauskas LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ žiūrovams ketvirtadienio rytą pasakojo, kad ekspedicijos komanda neseniai susitiko su gyvais Radvilomis.

O štai gamtininkas Selemonas Paltanavičius tikino, jog keliautojų grupei pavyko pamatyti šiuo metu jau išnykusius gyvūnus, prieš daugelį metų gyvenusius Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giriose.

„Vakar Radvilų rezidencijoje susitikome su gyvais Radvilomis ar Radvilais, kaip jie patys save vadina. Tai, manau, Lietuvoje kai kam bus netikėta. Paskui atvykome į labai svarbų Žalgirio mūšio pradžios tašką, kur Jogailos kariuomenė persikėlė per Vyslą, o Vytauto vadovaujama Lietuvos kariuomenė laukė anoj Vyslos pusėj“, – apie patirtus nuotykius pasakoja istorijos profesorius.

Gamtininko S. Paltanavičiaus teigimu, ekspedicijos laukė ne tik istoriniai, bet ir gamtos atradimai. „Pamatėme nuostabų mūsų lietuviško pakraščio, Punsko, Seinų kraštovaizdį, kurį drąsiai galima lyginti su Šveicarijos. Taip pat lankėmės girioje, kur gyvena atkurta stumbro rūšis. Lankėmės tyrimų stotyje, kur atkurti ir veisiami tarpanai, kažkda Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės giriose ganęsi laukiniai arkliai. Žinoma, to, kas gamtoje išnyko, sukurti negali, bet atkurti panašų  – pavyko“, – tikina gamtininkas.

Plačiau – vaizdo reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių