Quantcast

N. Kazlaus laidoje – tituluotas Amerikos operos solistas L. Brownlee

  • Teksto dydis:

Šį ir kitą šeštadienį LRT Kultūros laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ – įstabaus ir spalvingo balso savininkas, tenoras Lawrence‘as Brownlee. Pirmoji interviu dalis bus rodoma sausio 21-ąją, antroji – sausio 28 d. 20 val.

43-ejų L. Brownlee – vienas tituluočiausių Amerikos operos solistų. „Planavęs būti teisininku jis tapo pasaulinio garso tenoru, kuris organišką operų atlikimą derina su aukščiausio tobulumo technika ir puikiai dainuoja itin aukštas, sudėtingiausias tenorui natas, – pasakoja laidos autorė, viena garsiausių Lietuvos operos solisčių Nomeda Kazlaus. – Su garsiuoju Juanu Diego Florezu jis priklauso Rossinio tenorų olimpui ir bel canto atlikėjų elitui.“

Kaip pastebi kritikai – „sidabro trimitas, apgaubtas šilko“ – L. Brownlee balsas visa jėga išsiveržė La Scalos, Niujorko Metropoliteno, Vašingtono bei kitose garsiausiose pasaulio salėse, stebindamas atlikimo lengvumu bei grakštumu. Tenoro kompaktinės plokštelės, įrašytos su Kauno miesto simfoniniu orkestru, buvo pristatytos „Grammy“ apdovanojimui, nominuotos „Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams“.

Planavęs būti teisininku jis tapo pasaulinio garso tenoru, kuris organišką operų atlikimą derina su aukščiausio tobulumo technika ir puikiai dainuoja itin aukštas, sudėtingiausias tenorui natas.

Kodėl tenoras mėgsta šokti salsą bei žaisti tenisą? Kaip prasidejo Lawrence‘o bičiulystė su Kauno simfoniniu orkestru? Koks buvo jo kelias į Metropoliteną, kokia šeimyninė aplinka ir kas formavo Lawrence‘ą kaip dainininką? Viską išgirsite žaismingame, geros nuotaikos kupiname dviejų operos solistų pokalbyje.

Laidų cikle dar šiame sezone laukite susitikimų su Metropoliteno operos meno vadovu, dirigentu, buvusiu leidybinių kompanijų „Deutsche Grammophon“ bei „Decca“ vadovu Johnu Fisheriu, vienu garsiausių pasaulyje norvegų rašytoju, bestselerio „Sofijos pasaulis“ autoriumi Josteinu Gaarderiu, violončelės virtuozu iš Šveicarijos Ivanu Monigetti, kuris, beje yra paskutinis legendinio Mstislavo Rostropovičiaus mokinys, smuiko virtuozu bei geriausiu šių dienų Paganinio kūrinių bei roko kūrinių elektriniu smuiku atlikėju iš JAV Alexandru Markovu bei daugeliu kitų.

 

„Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ – kiekvieną šeštadienį 20 val. per LRT Kultūrą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
labai rėksminga, neskoninga, ir juokiasi išsižiojus...

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gera nuotrauka :) Suabejojau, kuris Lawrence‘as Brownlee
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių