Quantcast

Mirė vesternų žvaigždė B. Spenceris

  • Teksto dydis:

Italų aktorius Budas Spenceris (Badas Spenseris), kuris suvaidino virtinėje vadinamųjų spagečių vesternų, pirmadienį Romoje mirė, patvirtino jo šeima. Jam buvo 86-eri.

„Su didžiausiu apgailestavimu turime jums pasakyti, kad Budas skrenda į kitą savo kelionę“, – B.Spencerio „Twitter“ paskyroje angliškai parašė jo šeima.

B.Spenceris, kurio tikrasis vardas yra Carlo Pedersoli (Karlas Pedersolis) ir kuris gimė Italijoje 1929 metais, suvaidino 16-oje filmų drauge su Terence'u Hillu (Terensu Hilu), kurio tikrasis vardas buvo Mario Girotti (Marijus Džirotis).

B.Spenceris mirė ligoninėje Romoje, pranešė dienraštis „La Repubblica“.

Naujienos apie jo mirtį sukėlė žinučių srautą internete.

„Ciao #BudSpencer Mes taip tave mylėjom“, – „Twitter“ parašė Italijos premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis).

B.Spenceris gimė Neapolyje Italijos pietuose, bet būdamas 11-os su šeima persikėlė į Romą, kur tapo puikiu plaukiku.

Po Antrojo pasaulinio karo šeima persikėlė į Rio de Žaneirą, kur jaunasis B.Spenceris turėjo mesti mokslus ir pradėjo dirbti įvairius darbus, tarp jų – statybininko ir bibliotekininko.

Vėliau jis grįžo į Romą, toliau mokėsi mokykloje ir ėmė dalyvauti plaukimo varžybose. 1950 metais jis tapo pirmuoju italu, nuplaukusiu 100 metrų laisvuoju stiliumi mažiau nei per minutę.

Per kitą dešimtmetį jis septynis kartus tapo Italijos plaukimo čempionu, bet po 1960 metų Romos olimpiados plaukiko karjerą baigė.

Jis vedė vieno kino prodiuserio dukrą, su kuria susilaukė trijų vaikų.

Tik būdamas 38-erių, 1967-aisiais, jis suvaidino savo pirmajame vesterne – juostoje „ Dievas atleidžia… Aš ne!“ (Dio perdona... Io no!).

Tada jis ir M.Girotti nusprendė pasikeisti vardus ir vardas, kurį jis pasirinko, – Budas Spenceris – buvo pagarbos duoklė jo mėgstamiausiam alui ir amerikiečių aktoriui Spenceriui Tracy (Spenseriui Treisiui).

Su juosta „Mano vardas Trejybė“ (Lo chiamavano Trinità) jis ir T.Hillas sulaukė tarptautinės šlovės.

Per visą savo karjerą jis pasirodė maždaug 40-yje filmų.

Jis taip pat buvo teisininkas, užregistravo kelis patentus, turėjo lėktuvo ir sraigtasparnio piloto licencijas, rėmė daug vaikų labdaros fondų ir išbandė jėgas politikoje: dalyvavo, nors ir nesėkmingai, regioniniuose rinkimuose 2005 metais, kaip tuometinio premjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) partijos sąrašo kandidatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių