Quantcast

A. Mamontovas: muzikiniai albumai yra tarsi knygos

  • Teksto dydis:

Sugrįžęs iš Londone įsikūrusios „Abbey Road“ garso įrašų studijos Andrius Mamontovas kviečia į susitikimus „Muzikos salėje“.

„Man atrodo, kad visiškai natūralu, jog Vilniaus knygų mugėje atsirado „Muzikos salė“. Tai labai papildo knygų mugę ir atneša dar vieną papildomą spalvą. Muzikiniai albumai, tam tikra prasme, irgi yra knygos, tik išreikšti kita forma. Aš visada į muzikinį albumą žiūriu, kaip į vientisą kūrinį, ne tik kaip į dainų rinkinį“, – pasakoja Andrius Mamontovas.

Besižvalgydamas po nuostabaus grožio Vilniaus universiteto bibliotekos P. Smuglevičiaus salę ir prisimindamas studijų metus, žymus muzikantas pabrėžia ir knygų svarbą kuriančiam žmogui. Sportininkai turi nuolat treniruotis, kad būtų geros fizinės formos, taip ir knygos yra treniruoklis mūsų intelektui, gebėjimui jausti, kalbėti, išreikšti save.

„Muzikos salėje“, A. Mamontovo stende, lankytojų laukia išskirtinė galimybė pirmiesiems pasiklausyti su orkestru išleistos „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ vinilinės plokštelės, kurios oficiali prekyba startuos tik kovo mėnesį, koncertinio turo metu. Tai puiki proga susitikti su Andriumi bei gyvai pasikalbėti.

„Aš nežinau kito tokio renginio Lietuvoje, kur norėčiau ateiti ir žinočiau, kad sutiksiu savo bičiulius, kolegas ir draugus“, – kalbėjo A. Mamontovas.

„Muzikos salėje“ įsikurs ir kilnojama įrašų studija, rašoma organizatorių pranešime. Čia visi norintys ir kuriantys galės nemokamai įsirašyti savo kūrinius. Vinilinių plokštelių mylėtojai ne tik turės puikią progą papildyti savo kolekciją naujomis plokštelėmis, bet ir susipažinti su plokštelių grotuvų subtilybėmis, pasiklausyti įsigytų plokštelių, o į visus klausimus apie garso aparatūrą atsakys šios srities profesionalai.

Šimtmečio dainų šventė atgimsta „Muzikos salėje“. Čia bus įkurta speciali instaliacija „Tautiška giesmė aplink pasaulį 360° – Lietuvos šimtmečio dainų šventė“. Tad visi nebuvusieji Dainų šventėje arba jos jau pasiilgusieji, ją galės dar kartą išgyventi „Muzikos salėje“.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis. Projektas yra tarptautinės Vilniaus knygų mugės dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių