Quantcast

Londono aukcionas: už H. Solo švarką – milijonas svarų?

  • Teksto dydis:

Indianos Džounso skrybėlė ir juostos „Imperija duoda atkirtį“ (The Empire Strikes Back) veikėjo Hano Solo švarkas yra tik keli iš daugybės kino ir televizijos filmuose žiūrovų matytų įsimintinų daiktų, nuo ketvirtadienio eksponuojamų Londone prieš vėliau šį mėnesį įvyksiantį jų aukcioną.

Didžiosios Britanijos sostinėje rugsėjo 20 dieną bus galima įsigyti daugiau nei 600 rekvizito daiktų ir kostiumų, tarp jų „Atgal į ateitį 2“ (Back to the Future Part II) herojaus Martino Makflajaus skraidančią riedlentę.

Maždaug trečdalį šių retų ir unikalių eksponatų būsimi aukciono pirkėjai gali apžiūrėti kino teatre BFI IMAX.

„Turime keletą geriausių perliukų iš visų filmų“, - sakė pardavimą organizuojančios kompanijos „Prop Store“ projektų vadovė Sian Taylor (Šon Teilor), vardindama tokius filmus kaip „Žvaigždžių karai“ (Sar Wars), „Betmenas“ (Batman), „Terminatorius“ (Terminator) ir „Žiedų valdovas“ (The Lord of the Rings).

Nuo 2014 metų kartą per metus rengiamo filmų rekvizito aukciono organizatoriai tikisi, kad šių metų kolekcija bus parduota už rekordinę 3,5 mln. svarų (3,9 mln. eurų) sumą.

„Ji tiesiog darosi didesnė ir geresnė... ir šie metai yra labai geri“, - sakė S. Taylor, kalbėdama apie šiemet parduodamų daiktų kolekciją.

Hano Solo švarkas, kurį dėvėjo aktorius Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas) 1980 metų „Žvaigždžių karų“ juostoje „Epizodas V - Imperija duoda atkirtį“ (The Empire Strikes Back), yra vienas didžiausią susidomėjimą keliančių dvi savaites truksiančios parodos eksponatų.

Manoma, kad pirkėjas už jį gali pakloti iki 1 mln. svarų.

Tai būtų brangiausiai „Prop Store“ aukcione parduotas daiktas. Iki šiol brangiausiai įkainotas filmo rekvizitas buvo keliuose filmuose apie Betmeną žiūrovų matytas motociklas. Jis parduotas už 300 tūkst. svarų sterlingų.

Aukcione taip pat pristatoma garsioji H. Fordo fetro skrybėlė iš pirmojo Indianos Džounso nuotykių sagos filmo „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“ (Raiders of the Lost Ark), taip pat jo rimbas iš 1984 metų juostos „Indiana Džounsas ir lemties šventykla“ (The Temple of Doom).

Garsios italų skrybėlių gamintojos kompanijos „Borselino“ pagamintas galvos apdangas gali būti parduotas už 300 tūkst. svarų.

Kiek mažiau sau leisti galintys pirkėjai turėtų susidomėti spalvota riedlente, kuria važinėjosi Michaelas J. Foxas (Maiklas Dž. Foksas) filmo „Atgal į ateitį“ tęsinyje. Ji vertinama nuo 30 tūkst. iki 50 tūkst. svarų sterlingų.

„Ne tik turtingiems žmonėms“

Pasak S. Taylor, aukcione dalyvauja įvairiausi žmonės - nuo kino mylėtojų iki investuotojų, todėl kiekvienas galės sau rasti daiktų pagal kišenę.

„Tai skirta ne tik turtingiems žmonėms. Yra pradinės kainos“, - pridūrė ji.  Pasak S. Taylor, filmavimo aikštelės komandos švarkai gali būti parduoti už 200 svarų.

Už filme „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“ (Star Wars: The Last Jedi) naudotą šalmą gautos lėšos atiteks vaikų labdaros orgnazacijai NSPCC.

Šis šalmas, kurį organizacijai neseniai padovanojo JAV kostiumų dailininkas Michaelas Kaplanas (Maiklas Kaplanas), yra vertinamas nuo 30 tūkst. iki 50 tūkst. svarų.

„Suprantame, kad norime už  jį gauti kuo didesnę pinigų sumą, todėl mums labai smagu dalyvauti (aukcione)", - sakė NSPCC darbo su partneriais vadybininkas Charlie Porteris (Čarlis Porteris).

Aukcione taip pat bus filme „Kovos klubas“ (Fight Club)  Brado Pitto (Brado Pito) herojaus dėvėtas chalatas, Vonkos šokolado plytelė iš filmo „Vilis Vonka ir šokolado fabrikas“ ir unikalus Johnny Deppo (Džonio Depo) kostiumas, sukurtas juostai „Edvardas Žirkliarankis“ (Edward Scissorhands).

Pasak S. Taylor,  aukcione parduodamus daiktus „Prop Store“ surenka iš kino studijų, filmavimo grupių narių ir įvairių kolekcininkų visame pasaulyje.

Šiemet parduodami daiktai ir kostiumai atkeliavo net iš tokių šalių kaip Norvegija, JAV ar Brazilija.

„Tai tikrai pasaulinis hobis“, - patikino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haris

Haris portretas
Nesąmonė,aš jo už dyką neimčiau.Nevertas tokių pinigų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių