Quantcast

Lietuvos bankas išleis Dainų šventei skirtą monetą

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas birželio 26 dieną į apyvartą išleis proginę apyvartinę 2 eurų monetą, skirtą Dainų ir šokių šventei.

Pusės milijono tiražu išleidžiama moneta bus oficiali atsiskaitymo priemonė visose euro zonos šalyse, pranešė Lietuvos bankas.

„Šiemet išleistos visos proginės monetos, o tokių per metus galime išleisti dvi, glaudžiai susijusios su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu. Pirmoji moneta buvo skirta trims Baltijos valstybėms, o šioji – Šimtmečio Dainų šventei, kuri suvienys dešimtis tūkstančių Lietuvoje ir už jos ribų gyvenančių žmonių“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Monetos nacionalinėje pusėje pavaizduotos lietuvių liaudies šokį ir dainą simbolizuojančios stilizuotos žmonių ir paukščių figūros, būdingos vienam iš lietuvių tautodailės žanrų – karpiniams. Monetos nacionalinės pusės dailininkė yra Eglė Ratkutė.

Tai antroji Lietuvos banko išleidžiama moneta, kuria įamžinama Dainų švenčių tradicija. Pirmąją kolekcinę litų monetą, skirtą Dainų šventei, Lietuvos bankas išleido 1994 metais Pasaulio lietuvių dainų šventės proga. Tai buvo 10 litų vario ir nikelio lydinio moneta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių