Quantcast

Leidykla „DC Comics“ atsisako planų leisti seriją apie Jėzų ir superherojų

  • Teksto dydis:

Leidykla „DC Comics“ atsisakė planų leisti seriją, kuriame būtų vaizduojamas į Žemę sugrįžtantis ir prie superherojų prisidedantis Jėzus.

„DC Comics“ padalinys „Vertigo“ kitą mėnesį neišleis „Antrojo atėjimo“ (Second Coming), kaip buvo planuojama, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė informuotas šaltinis.

„DC Comics“, turinti „Supermeno“ (Superman), „Betmeno“ (Batman) ir „Nuostabiosios moters“ (Wonder Woman) teises, komentuoti atsisakė.

Interviu interneto svetainei „Syfy Wire“ serijos autorius Markas Russellas (Markas Raselas) sakė, kad „DC Comics“ paprašė jo padaryti didelių pakeitimų, o jis nesutiko.

Gautą prašymą jis aiškino kampanija, per kurią, kaip pranešama, buvo surinkta daugiau kaip 234 tūkst. parašų už serijos atšaukimą, nes ji esanti „šventvagiška“.

„Antrajame atėjime“ Dievas pasiunčia Jėzų Kristų atgal į Žemę, kur jis prisideda prie superherojaus Sanmeno, turinčio padėti jam tapti griežtesniam.

Parašų rinkimo kampanija prasidėjo sausio mėnesį pasirodžius straipsniams apie naują seriją televizijų „Fox News“ ir „Christian Broadcasting Network“ (CBN) interneto svetainėse. Pastarąją įkūrė televizijos pamokslininkas Patas Robertsonas.

„Antrasis atėjimas“ artimesnis šventvagystei nei Biblijai“, – sausio 8 dieną rašė CBN prodiuserė Emily Jones (Emili Džouns).

„Galvoju, kad religiniai fundamentalistai ir kritikai, bandantys sustabdyti „Antrąjį atėjimą“, labiau suinteresuoti apsaugoti ne Kristų, o savo galimybes kontroliuoti jo naratyvą“, – „Syfy Wire“ sakė M. Russellas.

„Jie tikriausiai (teisingai) įtaria, kad parodijuojamas ne Kristus, o jie patys ir tai, kaip jie pavertė jo gailestingumo bejėgiams mokymą savanaudišku galingųjų įrankiu“, – sakė jis.

Pasak M. Russello, „DC Comics“ ir „Vertigo“ sutiko perleisti teises į „Antrąjį atėjimą“ ir jis planuoja išleisti jį kitoje leidykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių