Quantcast

Latvių kompozitoriui R. Paului – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) ketvirtadienį žymiam Latvijos kompozitoriui ir pianistui Raimondui Paului įteiktas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Garbės medalis.

Šiuo prestižiniu akademijos apdovanojimu Maestro pagerbtas už ilgametį Baltijos kraštų muzikinio identiteto stiprinimą ir džiazo bei populiariosios muzikos pakylėjimą į aukštosios kultūros dimensiją, sakoma LMTA pranešime.

Juozo Karoso salėje vykusiose iškilmėse dalyvavo pats kompozitorius R. Paulas, Latvijos Respublikos ambasadorius Lietuvos Respublikoje dr. Einaras Semanis, LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas, LMTA Tarybos pirmininkas Robertas Dargis, Senato pirmininkas prof. Leonidas Melnikas, kiti garbūs svečiai.

Svečią pasveikinęs R. Dargis pažymėjo, kad R. Paulas - viena žymiausių figūrų Latvijos muzikos istorijoje, padariusi didžiulę įtaką daugeliui. „Kai žmogus turi talentą, jį išugdęs gali dovanoti kitiems - tai ir yra didžiausia vertybė“, - sakė R. Dargis.

Prof. L. Melnikas pabrėžė, kad vienas svarbiausių dalykų gyvenime - dialogas. „Esate laimingas, nes visuomet turėjote dialogo partnerį - ištikimus klausytojus. Visas Jūsų gyvenimas - tai bendravimas su žmonėmis. Muzika jungia žmones, ji praturtina.“

Dėkodamas už apdovanojimą, R. Paulas prisiminė, kad 1959 m. baigė analogišką Latvijos aukštąją muzikos mokyklą - tuometę konservatoriją, pasidžiaugė dėl dabartinėje kultūroje vis labiau įsitvirtinančios džiazo muzikos.

Latvijos Respublikos ambasadorius dr. E. Semanis pasidžiaugė dėl apdovanojimo, kuris simboliškai sujungia mūsų šalis, šiemet švenčiančias ir valstybių šimtmetį.

Prof. Artūras Anusauskas paskambino improvizaciją R. Paulo kūrybos motyvais - kompoziciją kino filmo „Ilga kelionė per kopas“ temomis.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Garbės medalis teikiamas LMTA Senato sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuve

lietuve portretas
Didziausia pagarba nusipelniusiam maestro! Sekmes kuryboje.

Pilietis

Pilietis portretas
Ką jis ar jo kūrybą Lietuvai davė ,kad jį reikalinga apdovanoti,jis juk nėra Lietuvos pilietis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių