Quantcast

Latvių dirigentas A. Nelsonas ir toliau dirbs Bostono simfoniniame orkestre

  • Teksto dydis:

Bostono simfoninis orkestras (BSO) pirmadienį pratęsė kontraktą su jaunu latvių dirigentu Andriu Nelsonu, sveikindamas šiltą reakciją į jo pasirodymus per pirmuosius darbo metus.

Orkestras paskelbė naują aštuonerių metų trukmės kontraktą su 37 metų muzikos direktoriumi, pakeitusį pirminę penkerių metų sutartį.

Orkestro vadybos direktorius Markas Volpe (Markas Volpė) sakė, kad A.Nelsonso pirmieji darbo metai prieš 134 metus įkurto orkestro muzikos vadovo pareigose buvo „nuostabiai sėkmingi“.

Jis taip pat gyrė dirigento „nepaprastą dvasios dosnumą ir gilų entuziazmą muzikai bei gyvenimui“.

Pagal naująją sutartį A.Nelsonas galės dirbti šiose pareigose iki 2022 metų, bet kontrakte taip pat numatyti, kad jis bus automatiškai pratęsiamas, jeigu nebus nuspręsta kitaip.

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai A.Nelsono pirmąjį albumą su Bostono simfoniniu orkestru, kuriame skamba Dmitrijaus Šostakovičiaus kūriniai ir kuris buvo išleistas bendradarbiaujant su įrašų studija „Deutsche Grammophon“, Britanijos žurnalas „Gramophone“, daugelio laikomu didžiausią prestižą turinčiu leidiniu klasikinės muzikos srityje, įvardijo geriausiu mėnesio įrašu.

A.Nelsonas muzikinę karjerą pradėjo kaip Latvijos nacionalinio operos teatro trimitininkas, o 2003–2007 metais dirbo Latvijos nacionalinio orkestro pagrindiniu dirigentu.

Vėliau jis vadovavo Birmingamo simfoniniam orkestrui Britanijoje, kur pelnė pagyrimų dėl savo interpretacijų. Ilgainiui latvis dirigentas tapo dažnu svečiu didžiosiose pasaulio koncertų salėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių