Quantcast

Laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ – L. Rimkevičienės ašaros

  • Teksto dydis:

Šiandien 16 val. LRT laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ televiziją muzikantas Gabrielius Liaudanskas–Svaras su žurnaliste, laidos vedėja Liepa Rimkevičiene, tars „ačiū“ partizanui Adolfui Ramanauskui-Vanagui už tai, ką jis padarė vardan Lietuvos laisvės.

Partizanų vadas Adolfas Ramanauskas–Vanagas – vienas pagrindinių partizaninių kovų dalyvių Dzūkijos apylinkėse, kuris kovoje už Lietuvos laisvę buvo pasmerktas myriop.

Susitikimo su jo dukra Auksute, gyvos istorijos liudininke, G. Liaudanskas neslėpė labai laukęs. „Mes niekada nepamiršim to, ką padarė jūsų tėtis“, – A. Vanagaitė–Skokauskienė filmavimo metu išgirdo ne kartą.

L. Rimkevičienę iki ašarų sujaudino dukters pasakojimas apie tėčiui tekusias kančias, besąlygišką meilę Lietuvai ir savo šeimai, nuo kurios jis buvo atplėštas, KGB surengus pasalą. Būtent toje vietoje, kurioje A. Ramanauskas–Vanagas su žmona Birute buvo suimti KGB budelių, G. Liaudanskas su L. Rimkevičiene iškels trispalvę kaip padėkos ir pagarbos ženklą Lietuvos laisvės vėliavnešiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISADA

VISADA portretas
GARBĖ IR ŠLOVĖ TIEMS, KURIE SUDEGINO SAVO GYVYBES ANT LIETUVOS LAISVĖS AUKURO uždekim žvakelę per Vėlines ir jų atminimui

vanga-

vanga- portretas
Jei as teisingai prisimenu, tai nepriklausomybes atkurimo pradzioje Alytuje viena mokykla nesutiko buti pavadinta Ramanausko-Vanago vardu. Atsiliepkite, jei kas ta pamenate!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių