Quantcast

„Kultūros maratone Kablys“ grupė „Uprising Tree“ žiūrovus nukėlė į Jamaiką

Kino seansai, garsų spektakliai ir beveik kasdieniai koncertai – tokia praėjusi savaitė LRT KULTŪROS pristatomame festivalyje „Palanga: kultūros maratonas Kablys“. Be saulėtoms dienoms čia tinkamų pramogų, tingaus gulėjimo paplūdimy, maudynių ar pasivaikščiojimų triukšminga Basanavičiaus gatve, vakarais visada yra ir alternatyva – kviečiame susipažinti su jaunųjų Lietuvos menininkų kūryba.

Vieniems geriausia saviraiška – savos kūrybos dainos, kitiems – muzikinių legendų, kaip, pavyzdžiui, Bobo Marley, regio klasika tapę kūriniai.

Šeštadienį dėmesio sulaukė iš Palangos į Jamaiką nukėlusi dainininkės Danguolės Petrikaitės iniciatyva gimusi grupė „Uprising Tree“.

„Muzika pas mane atkeliavo tikrai ne nuo regio – aš pradėjau dainuoti klasiką. Šiais metais B. Marley sueitų 70 metų, ta proga aš nusprendžiau pabandyti kažką naujo ir mesti sau iššūkį. B. Marley klausiau visą savo gyvenimą, ir man jis buvo artimiausias iš tos, sakyčiau, populiariosios kultūros. Nusprendžiau, kad man tai artima, todėl norėjau sukurti grupę“, – pasakoja „Uprising Tree“ grupės narė D. Petrikaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių