Quantcast

Kretingos Tiškevičių rūmų pokyčiai abejingų nepaliko

Nugriovus šalia grafų Tiškevičių rūmų Kretingoje sovietmečiu pastatytą pastatą, atsivėrusios dvaro erdvės stebina ir muziejaus lankytojus, ir pačius darbuotojus. Per kelerius metus muziejininkai planuoja dvaro erdves atkurti ir sutvarkyti taip, kaip buvo grafų laikais.

Muziejininkai kone du dešimtmečius kovojo, kad prieš 45 metus pastatytas silikatinių plytų priestatas, būtų nugriautas.

„Mes jį norėjome nugriauti, nes tai buvo paminklinėje teritorijoje esantis sovietinis pastatas, kuris sudarkė viso parko erdvės kompleksą. Tai buvo pagrindinis mūsų tikslas, kad galėtų atsiverti tikrieji istoriniai rūmai“, – pasakojo laikinoji Kretingos muziejaus direktorė Jurgita Paulauskienė.

Pastato ardymas truko apie du mėnesius, dabar teritorija yra užsėta žole. Muziejininkai sako, kad reikia laiko priprasti prie atsivėrusios iki šiol neregėtos erdvės. Todėl laukia nauji darbai – pirmiausia atstatyti medinę verandą, kokia užfiksuota 1912 metais darytoje nuotraukoje, o vėliau – parką pritaikyti aktyviam poilsiui bei pramogoms.

„Esame parengę 3 mln. vertės parko atkūrimo projektą, kuriuo siekiame atkurti visą buvusią parko takų sistemą, mažosios architektūros elementus – 3 fontanus su skulptūromis, buvusią pavėsinę, atstatyti prie tvenkinio esantį krioklį su viso veikimo įranga“, – teigė J. Paulauskienė.

Prie antro tvenkinio planuojama įrengti maudynių vietą, o atsivėrusioje erdvėje prie rūmų numatoma ir nedidelė scena koncertams. Grafų Tiškevičių rūmų parkas bus pradėtas tvarkyti gavus europinių lėšų. Planuojama, kad darbai truks apie trejus–ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N,

N, portretas
nepatinka kai kam kad nyksta ruso kvapas

Beja

Beja portretas
Beja pačiam muziejuje dauguma statybinių medžiagų sovietinės, lektros instaliacija, stiklas, metalas, skardos ir ttttttt. Tai koks čia paminklas. Atsargiau su žodžiu "Sovietinis".

Beja

Beja portretas
Beja pažiam muziejuje dauguma statybinių medžiagų sovietinės, lektros instaliacija, stiklas, metalas ir ttttttt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių