Quantcast

Konkurencijos taryba atsisakė tirti autorių teisių gynėjų veiksmus

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba atsisakė tirti autoriams ir kitiems autorinių teisių turėtojams atstovaujančių asociacijų AVAKA, LATGA, ir AGATA veiksmus.

Taryba pernai lapkritį gavo Lietuvos interneto paslaugų teikėjų asociacijos (LIPTA) raštą, kad šios trys asociacijos televizijos programų retransliuotojams nustatė minimalų mėnesinį mokestį ir ribojo licencijų mokesčio apskaičiavimo būdo pasirinkimą.

LIPTA teigimu, tai sukūrė nevienodas sąlygas retransliuotojams.

Taryba ketvirtadienį paskelbė, kad tyrimas neatitiktų jos veiklos prioriteto, be to, jis būtų brangus, o LIPTA nurodytos sąlygos taikomos tik 7-iems iš 41 operatoriams, kurie teikia paslaugas vos 0,0014 proc. visų mokamos televizijos abonentų.

„Pareiškime nurodytos nuostatos daro įtaką mažam skaičiui operatorių, kurių abonentai sudaro mažą dalį visų mokamos televizijos abonentų“, – rašoma tarybos išvadoje.

Tarybos teigimu, nukentėję asmenys gali kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Del to ir emigruoja žmonės.

uuh

uuh portretas
tos tariamos autoriu gynimo agenturos juk nevalstybines o uabai...ziuri tik sau naudos...apmokestina laikmenas ir kt... kodel pirkejas turi moket uz ta ko niekad neirasines i tas laikmenas,gal jis pats fotkins gamta ar gimines,o turi moket kazkam ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių