Quantcast

Knygai be pavadinimo – žaibiškas populiarumas

  • Teksto dydis:

Daugiau nei prieš savaitę prekyboje pasirodžiusi knyga be pavadinimo, kurioje pasakojamos nusižudžiusiųjų artimųjų istorijos, iškopė į perkamiausių knygų viršūnę. Sulaukus itin didelio visuomenės susidomėjimo, leidykla užsakė pakartotinį knygos tiražą.

Knygoje surinktos ir užrašytos penkiolikos žmonių, patyrusių artimojo savižudybę, istorijos. Jos buvo renkamos daugiau nei pusantrų metų. Knygos iniciatoriai tikisi, jog knygoje perteikiamos istorijos paskatins drąsiau kalbėti apie savižudybių prevenciją bei psichinės sveikatos problemas, skirti daugiau dėmesio šalia esantiems brangiems žmonėms, o galvojančius apie savižudybę ar mėginusius žudytis galbūt privers susimąstyti sužinojus, kokį skausmą tai gali sukelti jų artimiesiems. Taip pat viliamasi, kad knyga padės atsiverti ir gyti tiems, kurie neteko artimojo jam nusižudžius

Knygos idėjos autorius Mykolas Majauskas sako, kad artimiesiems, išdrįsusiems viešai kalbėti apie patirtą skausmą, visuomenės palaikymas yra be galo svarbus.

Tai rodo, kad iš tikrųjų palietėme itin skaudžią temą, kuri aktuali daugeliui Lietuvoje.

„Tokio dėmesio tikrai nesitikėjome. Tai rodo, kad iš tikrųjų palietėme itin skaudžią temą, kuri aktuali daugeliui Lietuvoje. Nėra lengva viešai prabilti apie tokius gilius asmeninius išgyvenimus, todėl mūsų visų palaikymas prabilusiems apie savo skausmą labai svarbus“, – sako M. Majauskas.

Knygą be pavadinimo galima įsigyti „Pegaso“ knygynuose ir el. parduotuvėje, parduotuvėse „Maxima“, taip pat „Eurovaistinėse“. Prekybos vietas artimiausiu metu pasieks ir antrasis knygos tiražas.

Visos knygos autorinės pajamos skiriamos savižudybių prevencijai Lietuvoje.

Siekdami paskatinti dialogą, knygos iniciatoriai kviečia į susitikimus skirtinguose Lietuvos miestuose. Susitikimai vyks kovo 31 d. Šiauliuose, balandžio 3 d. Panevėžyje, balandžio 6 d. Vilniuje, balandžio 7 d. Kupiškyje, balandžio 19 d. Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: Knyga be pavadinimoknyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių