Quantcast

A. Kniazevo ir K. Uinsko duetas pirmąsyk kviečia į kamerinės muzikos koncertus

Vienu geriausiu dabarties violončelininku vadinamo Aleksandro Kniazevo ir pianisto Kasparo Uinsko duetas pirmąsyk kviečia į kamerinės muzikos koncertus. Garsus ne tik pats violončelininkas, bet ir su juo visur keliaujantis instrumentas.

Prieš 38 metus Vilniuje A. Kniazevas laimėjo violončelininkų konkursą – muzikas sako, tai buvęs pirmasis jo, šešiolikmečio, tarptautinis pripažinimas. Dabar jis koncertus rengia pagrindinėse pasaulio salėse Londone, Vienoje, Briuselyje ar Tokijuje. Pasirodymuose groja su garsiausiais orkestrais. A. Kniazevui liaupsių negailintys kritikai sako, jis neįtikėtinai jaučia muziką, turi aštrų protą ir fenomenalią techniką. Be violončelės groja vargonais, o neseniai pradėjo skambinti fortepijonu. A. Kniazevo violončelė, apie kurią sklando legendų, visada keliauja su juo.  

„Tai Carlo Bergonzi 1733 m. gaminta violončelė. Ja Amerikoje 27 metus grojo genialusis Grigorijus Piatigorskis. Nuostabus instrumentas, vienas iš geriausių pasaulyje“, – pasakoja A. Kniazevas.

Dažnai Lietuvoje koncertuojantis A. Kniazevas pirmąsyk gros su tarptautinio pripažinimo sulaukusiu pianistu K. Uinsku. Programoje – trys Dmitrijaus Šostakovičiaus, Sergėjaus Rachmaninovo ir Cesaro Francko sonatos.

„Nors jis tą programą labai gerai žino, mes turėjome daug repeticijų, ir jis su labai dideliu entuziazmu, negailėdamas, netausodamas savo jėgų repetavo. Iš tiesų galėjome pajausti vienas kito manierą, braižą ir muzikos supratimą“, – sako K. Uinskas.

Antradienio vakarą duetas pasirodė Kauno filharmonijoje, o trečiadienį koncertą surengs Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebejimas

pastebejimas portretas
Deja - drasus entuziazmas ir noras buti garsiam(nors pianistui grojimo technika iveikiama). Svarbiau ir butina isiskverbti i autoriu kuriniu skirtingas prasmes ir gelmes ,o tai suvokus vesti ju dvasinio pasaulio link ,t.y. ne kojomis stipriau darbuotis, bet sirdimi -kaip violoncelininkas A.Kniazevas

kodel

kodel portretas
Kodel laikrasciai internete raso apie jau ivykusius koncertus,o taip truksta ziniu,pranesimu,kad tada ir tada ivyks toks ir toks koncertas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių