Quantcast

„Kino pavasaris“ subrandino pilietišką ir sąmoningą kartą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su festivalio „Kino pavasaris" rengėjais ir režisieriumi Mišeliu Hazanavičiumi.

Iš Lietuvos žydų šeimos kilęs kūrėjas mūsų šalyje lankosi Prezidentės globojamo jubiliejinio 20-ojo festivalio „Kino pavasaris" organizatorių kvietimu. Už 2011 metais išleistą filmą „Artistas" penkis „Oskarus" ir tris „Auksinius gaublius" laimėjęs M. Hazanavičius Lietuvoje pristato savo naujausią juostą „Ieškojimai" apie žmonių likimus Rusijos kare prieš Čečėniją.

„Per 20 metų „Kino pavasaris" subrandino naują – reiklią, pilietišką ir sąmoningą žiūrovų kartą. Tai karta, kuri geba kritiškai mąstyti, diskutuoti, pasirinkti ir vertinti", – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, šiandien kinas jau nėra vien tik maloni laisvalaikio pramoga. Jis tampa vis reikšmingesne pasauline diskusijų platforma, kurioje keliami socialiniai, politiniai ir visuomeniniai klausimai. Šalies vadovės teigimu, tai išskirtinis reiškinys, žiūrovams patraukliu būdu galintis atskleisti melą ir demaskuoti propagandą.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas festivalis „Kino pavasaris" – didžiausias ir ilgiausias šio žanro renginys Lietuvoje. Per 20 jo gyvavimo metų buvo pristatyta 1700 naujų filmų, kuriuos peržiūrėjo daugiau kaip 850 tūkstančių kino mylėtojų.

Festivalyje nuolat vyksta ir lietuviško kino premjeros, renkami geriausi aktoriai. Šiuo metu lietuviški filmai užima apie 25 proc. viso „Kino pavasario" repertuaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių