Quantcast

Kino apie gamtą kūrėjai kviečiami teikti paraiškas premijai

  • Teksto dydis:

Naujausių filmų apie Lietuvos gamtą, sukurtų per pastaruosius trejus metus, autoriai kviečiami dalyvauti konkurse Petro Abukevičiaus premijai gauti.

Darbus ir paraiškas pateikti galima iki spalio 1 d, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime.

Šią premiją 1998 m. įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos televizija žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir siekiant skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas.

Premija skiriama kas dvejus metus (lyginiais metais) video ar kino filmo apie Lietuvos gamtą ir gamtos apsaugą kūrėjams ir jų kūrybinei grupei. Premijos dydis – 5 tūkst. eurų. Vertinimo kriterijus ir premijos skyrimo tvarką numato jos nuostatai.

Pretendentus gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys. Pasiūlymai teikiami LRT televizijai (S. Konarskio g. 49, Vilnius). Kartu reikia pateikti filmo anotaciją, kūrybinės grupės narių sąrašą ir dvi filmo kopijas DVD formatu. Video ar kino filmo trukmė turi būti ne mažiau kaip 10 minučių.

Filmuojant privalu laikytis bioetikos reikalavimų, jeigu filmuojami saugomi gyvūnai jų veisimosi vietose, prie lizdų. Tam turi būti gautas Aplinkos apsaugos agentūros leidimas. Išsamesnės informacijos galima teirautis tel. 8~706 63547 arba el. paštu selemonas.paltanavicius@am.lt.

Praėjusį kartą Petro Abukevičiaus premija buvo teikta 2016 m. Ją pelnė Dalia Juočerytė, Rimantas Baltruška, Egidijus Povilaitis ir kt. už filmą „Didžioji paukščių paslaptis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių