Quantcast

Kijeve atidaryta lietuvių ir latvių dilpomatų paroda apie Krymo okupaciją

  • Teksto dydis:

Ukrainos sostinėje atidaryta Lietuvos ir Latvijos diplomatų nuotraukų paroda, kurioje užfiksuota Krymo okupacija.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, Kijevo parodų centre įsikūrusiame Krizių žiniasklaidos centre antradienį atidarytoje parodoje eksponuojamos kadenciją Ukrainoje baigusio ambasadoriaus Petro Vaitiekūno ir Latvijos ambasadorės Argitos Daudzės nuotraukos. Jos darytos 2014-ųjų metų kovą, jungtinio Lietuvos Lietuvos ir Latvijos ambasadorių vizito į Krymą metu - nuotraukose atspindimi „žaliųjų žmogeliukų“ buvimo įrodymai, po kurių sekė Krymo okupacija.

„Praleidęs tris savaites Kryme pernai kovą pats mačiau, kad tai, kas vyko Kryme, buvo Rusijos surežisuota operacija, pasibaigusi Krymo okupacija“, – sakė P.Vaitiekūnas atidarymui skirtos diskusijos „Krymas. Prisiminimai, realijos ir vizijos“ metu.

Diskusijoje taip pat dalyvavo Latvijos ambasadorė Ukrainoje A.Daudze, Krymo totorių Medžliso pirmininkas Refatas Čiubarovas, Valstybinės agentūros Krymo klausimams vadovas Aslanas Omeras Kirimlis, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Rusija aneksavo Krymą 2014 metų kovo mėnesį ir susilaukė pasaulio bendruomenės pasipiktinimo. Krymo aneksijos pasaulis nepripažino, Ukraina laiko šį pusiasalį savo teritorija, kurią yra aneksavusi Rusija. Dėl šios aneksijos Europos Sąjunga Maskvai paskelbė sankcijas, kurios praėjusį mėnesį buvo pratęstos dar metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių