Quantcast

A. Kaušpėdas: jei nesikeisime mes patys, mus pakeis kiti

Tam, kad įvyktų pokytis, būtinas asmeninis sąjūdis – toks, kuris reikalauja aukos ir drąsos, teigė vienas iš Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdas Kaušpėdas, sakydamas sveikinimo kalbą specialiai Sąjūdžio 30-mečio minėjimui LRT surengtame koncerte.

Vienos žinomiausių lietuvos roko grupių „Antis“ lyderis tikino, kad būti sąjūdiečiu jam asmeniškai reiškia būti geram žmogui, o pats sąjūdis siejasi su nuolatiniu pokyčiu.

„Sveiki, bičiuliai! Šiandien, švenčiant Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 30-metį, susimąsčiau. O ką gi reiškia žodis sąjūdis? Žodynai mažai ką pasako – sujudimas, sukrutimas, sutelktas visuomeninis judėjimas. Man sąjūdis yra nuolatinis pokytis – proaktyvus veiksmas, vedantis į laisvę ir sąmoningumą“, – sveikinimo kalboje sakė A. Kaušpėdas.

Kultinės lietuvių grupės „Anties“ vokalistas skatino visus išlipti iš komforto zonos ir pasikeisti: „Bičiuliai, pasaulis keičiasi, turime keistis ir mes. Jei nesikeisime mes patys, mus pakeis kiti, ir mums tai nepatiks. Jei mes patys keisimės greičiau nei kiti – turėsime šiokių tokių privalumų. Būti komforto zonoje ir tikėtis, kad pokytis įvyks savaime, miela, bet neveiksnu.“

Jei mes patys keisimės greičiau nei kiti – turėsime šiokių tokių privalumų. Būti komforto zonoje ir tikėtis, kad pokytis įvyks savaime, miela, bet neveiksnu.

Vienas iš Sąjūdžio iniciatorių tikino, kad sujudimą turi išgyventi kiekvienas pilietis individualiai, o tai –  sunku ir reikalauja daug drąsos.

„Kad įvyktų pokytis reikia asmeninio sąjūdžio – veikimo, prakaito, aukos, rizikos ir drąsos. Gali skaudėti, ir netgi labai. Pokytis reikalauja kantrybės, neretai verčia savęs palaukti. Tačiau, kai jis įvyksta, tie, kurie nedalyvavo Sąjūdžio dramoje, žiauriai nustemba: oho, nieko sau, sako jie, negali būti, tau pavyko? Būti sąjūdiečiu, reiškia būti kietu lietuviu. Būti sąjūdiečiu – tai būti geru, kokybišku žmogumi. Tad tegyvena Sąjūdis mūsų širdyse – su švente, bičiuliai!" – sveikino A. Kaušpėdas.

Specialiai šios svarbios Lietuvai istorinės datos minėjimui LRT surengtame koncerte sveikinimo kalbą sakė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė bei profesorius Vytautas Landsbergis.

Roko maršų dvasios įkvėptą koncertą vedė „Atgimimo“ dainiaus Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė-Dambrauskė ir LRT žurnalistas Rimas Bružas

Legendines į laisvę vedusias dainas atliko ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės: Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija, „BIX“, Monique, Rosita Čivilytė, Česlovas Gabalis, Tadas Juodsnukis, Bjelle, Veronika Povilionienė ir „Blezdinga“, „Thundertale“, Dainotas Varnas, Arvydas ir Tadas Vilčinskai, Povilas Meškėla, Eugenijus Chrebtovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kuprotą (dėdulę) gali ištiesinti tik grabas (karstas). Jūs jau nebepasikeisite, o mūsų keisti nereikia.

Kiausinpedis -vienas is tu konservatlyberastiniu

Kiausinpedis  -vienas  is  tu  konservatlyberastiniu portretas
zombiu kurie suede virs milijono tautieciu ,sunaikino valstybe ,dabar ta spraga uzpildo xoxolu banderom ir islamistais teroristais is viso pasaulio skyliu .....dar sunsnukis pragydo apie ,,,asmeninius sajudzius,,, --asmeninis sajudis ---tai jus isgamas statyt prie sienos ,kad daugiau tokiu parazitu nesiveistu lietuvos zemelej....

Irena

Irena  portretas
Pranašiškas sapnas - žinojau kad Berlyno siena grius, pdesLietuvai atgauti nepriklausomybę ir dar kartą ateis padėt-Lietuva bus lietuvių. LIETUVA YRA GLOBOJAMA IR MYLIMA.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių