Quantcast

Kaip senjorams gyventi toliau?

  • Teksto dydis:

Daugėjant senjorų vis dažniau kyla klausimas: kaip gyventi toliau? Įprasti senelių namai praranda populiarumą ir vyresnio amžiaus žmonės renkasi kitus rūpybos centrus, praneša LNK.

Štai Vokietijoje, kur vyresni nei 65-erių metų sudaro daugiau nei penktadalį visuomenės, 14 pensininkų pasirinko kiek neįprastą gyvenimo būdą. Kartu su karvėmis, vištomis ir žąsimis apsigyveno fermoje. 

Tai leidžia senjorams gyventi aktyviai ir socialiai, o remiantis tyrimais, to vyresniame amžiuje labai trūksta. 

„Gyvūnams labai gerai, nes jais rūpinasi senjorai. O šiems taip pat gera, nes jie gali rūpintis jais. Mūsų kasdienybė su gamta, su gyvūnais ir dėl to mums čia visiškai nereikia jokių juokdarių, kad mus linksmintų“, – pasakoja Vokietijoje įsikūrusios fermos vadovas. 

Dažnai senatvė siejasi su ligomis ir prastėjančia gyvenimo kokybe. Įprasti slaugos namai stokoja laisvės, privatumo ir savarankiškumo, o to trūkstant dažnai telieka labai nedidelis prasmės jausmas. Tačiau šioje fermoje fizinis darbas ir aktyvus socialinis gyvenimas leidžia senoliams jaustis tiek fiziškai, tiek psichologiškai gerai. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kam tiems senjorams išvis gyventi ? Atidirbote tėvynei Lietuvai - ir gaiškit sau. Ir Sodrai mažiau vargų..... Aš, pavyzdžiui, dirbau nuo 1972 metų, o užskaitė tik nuo 1994 metų....

Pensininkas

Pensininkas portretas
Esu 67 metų pensininkas ,jokiom ligomis nesiskundziu,todel sakyti kad visi vyresnio amziaus žmonės yra ligoti, negalima.Taciau visą bėda kad pensijos mazos, o taip problemų nera.Reikia nuo jaunų dienų gyventi tvarkingai,sveikai kiek galima ir nebus problemų senatveje.Darbo reikia dar tokiem žmonėm,uzteks tada ir pensijos,bet nenori vyresnio žmogaus,cia visa beda.

Jonas

Jonas portretas
Manau pensininkams reikia prašyti kitų šalių ,Europos sąjungos pagalbos, gal Europos sąjungos kitose salyse esančiuose seneliu,slaugos namuose būtų geriau ,manau galima prašyti pagalbos,kad gelbetu senus žmones nuo genocido.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių