Quantcast

Ką pasakoja margučių raštai?

Grįžti į straipsnį

Pirmam ir antram

Pirmam ir antram portretas
Nors patylėtumėt apie tai, ko neišmanot... Taip, sintetinių dažų nei "Kristaus amžiuje", nei pagonybės laikais nebuvo. Bet šiuolaikiniai "išmanėliai" net neįsivaizduoja, kiek natūralių dažų turėjo mūsų protėviai! Margindavo senovėje dar ir kaip, dažniausiai vašku. Dažyti kiaušiniai atėjo iš pagonybės, krikščionys paprasčiausiai nukniso margučius, kaip ir daug kitų senųp papročių, kurių nepavyko sunaikinti. Lietuviams pagonims margutis primena pasaulio atsiradimą: mūsų protėviams pasaulį ne kažkoks dievas sukūrė, o padėjo antelė kiaušinį, ir iš jo pasaulis atsirado (iš kur antis, jei pasaulio nebuvo, klausimas kaip ir kur buvo dievas, kol pasaulio nebuvo). Aiškins dabar smartfonų karta, esą " nebuvo dažų,priemonių ,ir viso kito tai padaryti", dasigyvenom su išsilavinimu!

Jo jo-

Jo jo- portretas
Ąžuolo žievė, svogūnų lukštai, vynas ir senovėje buvo puikus dažai, ir ne tik kiaušiniams, krikščionys tokiu papročiu neturėjo, kaip ir beveik viską perėmė is pagoniškų tautų, nes neišgalėjo priverst mūsų protėvių pamiršti, ką TŪKSTANČIUS metu dare. Po LDK prievartinio “krikšto” niekšai išgriovė šventyklas ir 60-70 metu tuos griuvėsius ginkluota sargyba saugojo, bet net to neužteko, kad pamirštume SAVO IŠTAKAS. (Bent kai kuriems is mūsų).

Gggg

Gggg portretas
Gražiai numarginti kiaušiniai tai menas,to žmogaus sugebėjimas atsiskleidžia .Senovėje niekas nemargino,manau suprantate,kad tai ne protėvių palikimas.Nes nebuvo dažų,priemonių ,ir viso kito tai padaryti.

Jonė

Jonė portretas
Kristaus amžiuje nebuvo kiaušiniam dažų,todėl šitas margininas tikrai ne religinis ir ne protėvių,tai biznio šulų išsigalvojimas o gražiai munarginti žmogaus, tai to abaus žmogaus menas ir sugebėjimas.

Galerijos

Daugiau straipsnių