Quantcast

Jaunos lietuvės menininkės darbais susižavėjo suomiai

  • Teksto dydis:

Suomijos šiuolaikinio meno muziejus KIASMA, kaupiantis ir Baltijos šalių menininkų kūrybą, įsigijo jaunos grafikės Algės Julijos Kavaliauskaitės darbų ciklą.

Menininkė yra viena iš kelių šimtų lietuvių, pasirinkusių studijas Suomijoje. Ji kuria ne tik grafiką, bet ir stiklo dirbinius.

Istoriniame Suomijos stiklapūčių kaime gyvena vos 150 žmonių ir du trečdaliai jų – stiklapūčiai. Algė Julija Kavaliauskaitė čia rengia magistro studijų kūrybinį darbą – botaninių kvepalų linijos dizainą. Projekto iniciatorė – taip pat lietuvė Laimė Kiškūnė.

„Viso šito projekto filosofija yra tokia, kad nuo „a“ iki „z“ viskas turi būti atlikta žmonių, kuriuos tai jaudina, ir kuriems tai yra smagu, patinka, rankomis“, – savo idėją nupasakoja kūrėja A. J. Kavaliauskaitė.

Helsinkio menų akademijos grafikos specialybės studentė, kartu su dizaineriu iš Prancūzijos, fotografu iš Rusijos ir kvepalų kūrėja, kuri šiuo metu gyvena Indijoje, tikisi pristatyti unikalų produktą.

Stiklo meno mergina mokėsi Izraelyje, kai galėjo pasirinkti mainų programos studijas. Grįžusi į Helsinkį tęsia meno ieškojimus, jungdama įgytas stiklo ir grafikos meno žinias.

Išsamiau apie kūrėją – Monikos Petrulienės pasakojime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių