Quantcast

Japonijos menų festivalis: nuo suši iki įvairių kovos menų

  • Teksto dydis:

Penktadienį, rugsėjo 4 dieną, prasideda IV Japonijos menų festivalis, kuriame lankytojai galės plačiau susipažinti su įvairiomis Japonijos kultūros dalimis: pasigrožėti bonsai ir suiseki, kaligrafijos, kimono, ikebanos, teatro kaukių Noh menu, pamatyti Japonijos kardus, susipažinti su japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainu, tapyba ant kriauklių, , haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba, tradicine japonų muzika ir džiazu, suši gaminimo paslaptimis, įvairiais kovos menais.

Pasak šio renginio organizatoriaus, bonsai meistro ir Lietuvos bonsai asociacijos prezidento Kęstučio Ptakausko, tris dienas vyksiantį festivalį ketina aplankyti daugiau kaip 35 pasaulių šalių atstovai. „Atvyksta nemaža menininkų delegacijų iš Japonijos, JAV, P.Korėjos, Kinijos, Puerto Rico, ir, žinoma, visos Europos. Festivalyje dalyvaus ir žinomi menininkai iš Lietuvos“, – sako K. Ptakauskas.

Festivalio lankytojai turės retą progą išvysti šokėjos, aktorės ir dainininkės, jogos mokytos Miyuki Matsunaga meną. Ši japonų šokėja atliks Geta šokį, kurio tematika – žemė, vanduo, oras, ugnis ir šviesa. Šie pagrindiniai pasaulio elementai bus perteikti šokiu, balsu ir gyvu menu – japonų kaligrafija.

Festivalyje viešės ir pasaulyje garsi džiazo atlikėja, kompozitorė ir vokalistė Keiko Börjeson. Džiazo pasaulyje ji sukasi nuo 80-ųjų. Keiko teko groti su Japonijos simfoniniu orkestru, koncertuoti prezidentui George'ui Bushui Baltuosiuose rūmuose bei dalintis scena su vienais žymiausių Skandinavijos atlikėjų.

Kaip teigia K. Ptakauskas, renginys unikalus ne tik atvykstančiais svečiais, ne tik įvairiais meno darbais, bet ir tuo, kad lankytojai čia galės dalyvauti įvairiuose mokymuose, workshop‘uose, pirmą kartą veiks Dizaino mugė.

Pasak organizatoriaus, didelis dėmesys bus skiriamas ir vaikams. „Festivalio naujiena – japoniškas vaikų kampelis, kuriame tėveliai galės saugiai palikti savo vaikus nuo 5-erių metų amžiaus ir ramiai mėgautis renginio programa. Čia mažieji galės susipažinti su japonų kalba, rašmenimis, taip pat pažaisti tradiciniais japoniškais žaislais, Lietuvoje dar nematytais japoniškais konstruktoriais LaQ. Kampelyje vyks informacinės paskaitėlės apie įvairias japonų kultūros sritis bei skirtingus kovų menus, o jas lydės tematiniai praktiniai užsiėmimai. Japoniška animacija taip pat neatsiejama šio kampelio dalis“, – pasakoja K. Ptakauskas.

IV Japonijos menų festivalis vyks rugsėjo 4 – 6 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių