Quantcast

Italijoje pavogtą baroko šedevrą rado Maroke

  • Teksto dydis:

Italijoje pavogtas vieno baroko menininko tapybos šedevras, vertinamas iki 6 mln. eurų, buvo surastas Maroke, penktadienį pranešė Italijos meno policija.

XVII amžiaus paveikslas, kurį nutapė Giovanni Francesco Barbieri (Džiovanis Frančeskas Barbjeris), dar vadinamas Guercino (Žvairiu), 2014 metais buvo pagrobtas iš bažnyčios šiauriniame Italijos Modenos mieste.

Jis buvo surastas vieno turtingo Maroko verslininko ir meno kolekcionieriaus dėka. Kaip nurodo vietos dienraštis „Gazzetta di Modena“, šį paveikslą už 940 tūkst. eurų jam pasiūlė įsigyti trys prekiautojai Kasablankoje.

Meno žinovas išsyk atpažino Guercino darbą ir pranešė policijai.

1639 metais nutapytą paveikslą „Madona su šventaisiais Jonu Krikštytoju ir Grigaliumi Stebukladariu“, meno istorikai vertina 5–6 mln. eurų.

„Maroko pareigūnai susisiekė su mumis per Interpolą ir pranešė, kad per tyrimą rasta didelė drobė, galbūt susijusi su vagyste Italijoje“, – sakoma policijos pranešime.

Pareigūnai marokiečių kolegoms išsiuntė skubią žinutę su prašymu „apsaugoti šią drobę“, kad Italija galėtų ją susigrąžinti „kaip galima greičiau“.

G.F. Barbieri (1591–1666), kuris dėl savo žvairumo buvo pramintas Guercino (Žvairiu), garsėjo Caravaggio (Karvadžo) mokyklai artimu natūralistiniu stiliumi. Vienas jo paveikslas – „Šv. Agnietė“ – saugomas Lietuvoje, Žemaičių muziejuje „Alka“ Telšiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panikovskis

Panikovskis portretas
O kodėl paveiksle pavaizduotas Lotas su dukterimis ir tolumoje deganti Sodoma ir Gomora?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių