Quantcast

Į Prancūzijos prezidentą panaši lietuvių sniego skulptūra pripažinta geriausia

  • Teksto dydis:

Trys lietuvių skulptoriai, tarptautiniame sniego skulptūrų festivalyje Prancūzijoje sukūrę motoroleriu važiuojantį apkūnų vyrą, laimėjo du prizus ir sulaukė didelio prancūzų dėmesio.

Martynas Gaubas, Kazys Venclovas, Danas Aleksa kurortiniame Prancūzijos Alpių kaimelyje Valloire praėjusią savaitę vykusiame sniego skulptūrų festivalyje iš didelių sniego luitų kūrė skulptūrą "Savaitgalio išvyka". Joje vaizduojamas apkūnus plikagalvis vyras, važiuojantis motoroleriu.

Šis kūrinys – tai M.Gaubo anksčiau sukurtos bronzinės kamerinės skulptūros "Ekstremalas" replika, pritaikyta sniego luito masteliui.

"Jau iškabinus eskizą, žmonės prieidavo, juokdavosi ir sakydavo "prezidentas". Kai antrą dieną padarėme skulptūros veidą, visi pradėjo eiti ir fotografuotis. Nesupratome, kodėl. Tada mums papasakojo istoriją, kaip Prancūzijos prezidentas vykdavo motoroleriu pas meilužę. Įsijungę vietos televiziją, pamatėme, kad tą vaizdą rodo nuolat", - BNS pasakojo M.Gaubas.

Anot skulptoriaus, tyčia pavaizduoti Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) jie nesistengė.

"Tyčia "netempėme", kad atrodytų, kaip prezidentas. Gal būtų neetiška (...) Tačiau visi vis tiek skulptūrą pažino kaip prezidentą ir juokėsi", - teigė M.Gaubas.

Keturių metrų aukščio lietuvių kūrinį filmavo, per savo laidas rodė ir Prancūzijos televizija.

Sausio 21-24 dienomis Valloire vykusiame festivalyje iš 17 darbų lietuvių skulptūrai pirmą vietą skyrė tarptautinė vertinimo komisija ir patys skulptoriai.

Konkurse dalyvavo skulptorių komandos iš Kanados, JAV, Izraelio, Prancūzijos, Rusijos, Ispanijos.

Valloire sniego skulptūrų konkursas gerai žinomas tarp sniego skulptorių. Čia susirenka komandos pastatę ne vieną dešimtį sniego ar ledo skulptūrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių