Quantcast

Į Lietuvą atvyks vienas iš trijų geriausių pasaulio tenorų J. Calleja

  • Teksto dydis:

Pavasarį Lietuvoje pasirodys pasaulinio garso tenoras Josephas Calleja. Maltos „superžvaigžde“ tituluojamas atlikėjas – vienas iš trijų geriausių šiandienos tenorų pasaulyje.

Vilniuje J. Calleja, kuris dėl savo auksinio balso lyginamas su tokiais legendiniais praeities dainininkais kaip Enrico Caruso ar Jussi Björling, bus galima išgirsti 2017 m. kovo 21 d. koncertų salėje „Compensa“ vyksiančiame soliniame koncerte. Pasak „New Yorker“, 38-erių maltietis yra „vienintelis mūsų dienų lyrinis tenoras, kurio saulėtas balso tonas ir meilikaujantis stilius leidžia jį lyginti su L. Pavarotti ir B. Gigli“.

Kritikų vertinamas kaip didingas ir operos istoriją kuriantis tenoras, Calleja operoje debiutavo būdamas vos 19-os – Maltos „Astra“ teatre jam teko MacDuff‘o partija Verdžio operoje „Makbetas“. Visai netrukus solistas nugalėjo „Hans Gabor Belvedere Competition“ – pergalė šiame, viename svarbiausių tarptautinių jaunųjų operos solistų konkursų, ir po to sekę sėkmingi pasirodymai „Caruso“, Placido Domingo „Operalia“ konkursuose bei „Spoleto“ festivalyje JAV atvėrė J. Calleja kelią į tarptautinę karjerą.

Mantujos hercogas Niujorko Metropoliteno operos teatro „Rigolete“, Pollione Londono karališkosios operos „Normoje“, Faustas Bavarijos valstybinio operos teatro „Mefistofelyje“, Rodolfo Berlyno operos „Bohemoje“ ar Don Jose Čikagos „Lyric Opera“ teatro „Karmen“ pastatyme – tik nedidelė dalis vaidmenų, kuriais šiuo metu gyvena J. Calleja. Vienas svarbiausių šio sezono pasirodymų pačiam J. Callejai – jo grįžimas į „Grange Park Opera“, kur jis pirmą kartą pasirodys kaip Cavaradossi Pučinio operoje „Toska“.

 

 

Pastarieji J. Calleja sezonai apima pasirodymus tokiose operose kaip „Faustas“ ir „Hofmano pasakos“ Metropoliteno operos teatre, Alfredo vaidmenį „Traviatoje“ ir Adorno vaidmenį Verdžio „Simon Boccanegra“ Londono karališkojoje operoje bei gausybę kitų pagrindinių vaidmenų Čikagos, Berlyno, Miuncheno, Frankfurto, Vienos ir Londono operos scenose. J. Calleja jau yra sudainavęs virš trisdešimt pagrindinių vaidmenų garsiausiose pasaulio operos scenose – o tai nemenkas pasiekimas tokio amžiaus tenorui.

Jį taip pat galima išgirsti dainuojantį su žymiausiais pasaulio orkestrais įvairiuose vasaros festivaliuose ir koncertuose nuo Europos iki Japonijos, Callejos diskografijoje – 5 soliniai albumai ir ne vienas operos bei koncertinis įrašas. „Esu vienas iš vos keturių tenorų pasaulyje, sėkmingai leidžiančių operos įrašus“, – yra sakęs J. Calleja. Beje, prieš kelerius metus J. Calleja debiutavo ir Holivude – 2014 m. filme „Imigrantas“ jis suvaidino legendinį tenorą Enrico Caruso.

 

 

Bilietus į koncertą platina bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių