Quantcast

Frankofonijos mėnuo prasidėjo parodos O. Milašiui atidarymu

Ketvirtadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) iškilmingai paskelbta Frankofonijos mėnesio Lietuvoje pradžia.

Šia proga ministerijoje, bendradarbiaujant su Lietuvos centriniu valstybės archyvu, atidaryta prancūzų poetui ir pirmajam Lietuvos atstovui Prancūzijoje Oskarui Milašiui skirta paroda.

„Prancūzų kalbą ir Frankofoniją Lietuvoje švenčiame jau 19-ąjį kartą. Prancūzų kalba - tai ir diplomatijos kalba, kuri padėjo skleisti žinią apie Lietuvos nepriklausomybę 1918 metais ir siekti, kad mūsų valstybę pripažintų pasaulis“, - sakė ministras Linas Linkevičius. „Prie to žymiai prisidėjo ir buvęs Lietuvos atstovas Prancūzijoje, tikras frankofonas Oskaras Milašius, kuris Lietuvos vardą garsino ne tik savo diplomatine veikla, bet ir kūryba. Džiaugiamės galėdami pristatyti šiai iškiliai asmenybei skirtą parodą“, - pabrėžė ministras.

Anot URM pranešimo, atidarymo ceremonijoje sveikinimo žodį tarė iš Rygos specialiai į renginį atvykęs Kanados ambasadorius Alainas Hausseras. Siekiant parodyti prancūzų kalbos universalumą, Užsienio reikalų ministerija kasmet pristato vis kitą frankofonijos erdvės valstybę. Šiais metais - tai Kanada. Renginyje pasirodė žinomas kanadiečių atlikėjas Keithas Kouna, atstovaujantis Kvebekui - prancūzakalbei provincijai Kanadoje.

Šių metų šūkis - „Prancūzų kalba: veiklų dermė veikliems. Frankofonija, ekonomika, kultūra“, siekiant parodyti, kad prancūzų kalba - ne tik meilės ir meno, tačiau ir verslo, karjeros galimybių kalba. Apie tai susirinkusiems kalbėjo „Decathlon Lietuva“ direktorius Nicolas Fogola.

Visoje Lietuvoje Frankofonijos mėnesio proga yra organizuojami įvairūs renginiai: konferencijos, paskaitos, koncertai, filmų peržiūros, parodos, įvairios edukacinės veiklos, prancūzų kalbos savaitės ir vakarai mokyklose, moksleivių prancūzų kalbos olimpiados, vertimų konkursai ir diktantai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių