Quantcast

Fotografas G. Žilinskas: Druskininkuose yra ką veikti ir jaunimui

  • Teksto dydis:

Riedlentė ir kuprinė su fotoaparatu – taip po Druskininkų miesto objektus keliauja žinomas fotografas Gediminas Žilinskas. Paskutinį birželio savaitgalį Druskininkuose vykstančiame fotografų plenere dalyvaujantis  fotografas per objektyvą siekia atskleisti  kurorto judrumą bei dinamiką. Anot fotografo, gražiausias Lietuvos kurortas tampa jaunimo traukos centru.

Nuo seno Druskininkai garsėja kaip sveikatingumo, šeimų ir poilsio kurortas, tad jaunimas dažniau traukdavo į pajūrį.  „Druskininkuose, kitaip nei kitur, blogo oro nebūna, – sako žinomas fotografas. – Miestas pasižymi šilta atmosfera, vibracija, dinamika. Čia yra ką veikti aktyvų laisvalaikį mėgstantiems kurorto svečiams.“ Apie puikiai išvystytą miesto dviračių takų infrastruktūrą fotografas netruko įsitikinti ir pats, važinėdamas po miesto centrą riedlente.  

Į plenerą atvykę fotomenininkai Druskininkų mieste ieško kasdieniškų, tačiau nepaprastų dalykų, kurie atspindi kurorto pulsą ir kultūrą. Didelio fotomenininkų susidomėjimo sulaukė pramogų centrai bei miesto parkas, kuriame netrūksta jaunimo. Čia važinėjama riedučiais, dviračiais, riedlentėmis, žaidžiama teniso kortuose, karstomąsi medžiuose, išbandomos įvairiausios vandens pramogos.

„Nors miesto vaizdai džiugina akį ir objektyvą, mano tikslas užfiksuoti ir perduoti savo savijautą tiems, kurie matys šias nuotraukas. O šiandien mano žvilgsnis krypsta  į stipriausius kurorto įvaizdžius: romantiškąją miesto pusę su grojančiu fontanu, šiltomis ir jaukiomis kavinėmis, restoranais, miesto takais bei pramogų ir gerų emocijų kupiną miestą aktyvaus gyvenimo būdo mėgėjams“, – sako į Druskininkų ralį vykstantis G. Žilinskas, tikėdamasis užfiksuoti daugybę adrenalino kupinų akimirkų.

Kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjunga organizuojamo projekto pabaigoje speciali komisija rinks ekskliuzyvinius kadrus. Gražiausios fotoakimirkos virs 220-ąjį jubiliejų švenčiančio Druskininkų miesto atvirutėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių