Quantcast

Filmas „Tarp pilkų debesų“ – Lietuvos stiprybės istorija

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su „Misijos Sibiras“ dalyviais ir Lapteviečių brolijos nariais dalyvavo išankstinėje filmo „Tarp pilkų debesų“ peržiūroje.

Pagal „The New York Times“ bestseleriu tapusią Rūtos Šepetys to paties pavadinimo knygą pastatytas filmas pasakoja į Sibirą ištremtos paauglės ir jos šeimos istoriją, kuri žiauriausiomis sąlygomis kovoja dėl išlikimo ir siekia išsaugoti žmogiškumą.

Pasak valstybės vadovės, prasminga, kad filmas Lietuvoje pradedamas rodyti kaip tik tokiu metu, kai visa šalis ką tik atsisveikino su savo laisvės simboliu – partizanų vadu Adolfu Ramanausku-Vanagu.

Anot prezidentės, apie okupaciją, tremtis, Stalino genocidą ir žmonių kančias sukurtas filmas – įtaigiai visam pasauliui papasakota istorija, apie tai, kas buvo daroma su mūsų tauta. Kiekvienas žinome savo istoriją – kas atsitiko su mūsų tėvais ir artimaisiais. Tačiau šios istorijos nežino pasaulis. Todėl filmas pasirodė pačiu laiku. 

Valstybės vadovė taip pat pabrėžė, jog svetimos jėgos vykdyti masiniai trėmimai ir nekaltų žmonių naikinimas patvirtina, kad Lietuva buvo neteisėtai ir pačiu brutaliausiu būdu okupuota. O žiauriausiomis sąlygomis išgyvenę ir žmogiškumą išsaugoję mūsų žmonės yra tikriausias stiprybės bei didvyriškumo pavyzdys.

Prieš peržiūrą šalies vadovė taip pat bendravo su knygos „Tarp pilkų debesų“ autore Rūta Šepetys, filmo kūrėjais – režisieriui Mariumi A. Markevičiumi, prodiuseriu Žilvinu Naujoku, pagrindinių vaidmenų aktoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
visada stebiuosi musu prezidentes stoishkumu -stiprybe atsiribojant nuo nemaloniu atgarsiu,,,malonu matyti ir prezentuoti musu D,Grybauskaite.,kur ji tik pasirodo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių