Quantcast

Filharmonijos svečias – I.Pogorelich

  • Teksto dydis:
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Bendradarbiaudamas su VŠĮ "Culture Live" ir "Piano.lt" Pažaislio muzikos festivalis kviečia klausytojus į neeilinius koncertus – fortepijono legendos Ivo Pogorelich (Kroatija) ir Lietuvos kamerinio orkestro, vadovaujamo Sergejaus Krylovo, parengtą programą.

Pianistas I.Pogorelich pripažįstamas vienu kontraversiškiausių klasikos pasaulio asmenybių, į kurio koncertus, išpardavus bilietus, klausytojai veržiasi net per langus. Muzikos gurmanai turės puikių galimybių mėgautis legendinio pianisto ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertais, vienas kurių vyks po atviru dangumi.

Pianistas ir orkestras, diriguojamas Modesto Barkausko, atliks romantinį Roberto Schumanno koncertą fortepijonui ir orkestrui a-moll, o orkestras dar pagros gana retai atliekamą Ludwigo van Beethoveno Ketvirtąją simfoniją. Pažaislio muzikos festivalio publika šią programą išgirs pirmoji, vėliau I.Pogorelich koncertą atliks prestižinėse pasaulio koncertų salėse.

Koncertinei programai diriguosiantis M.Barkauskas – vienas perspektyviausių lietuvių jaunosios kartos dirigentų. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo dvi specialybes: choro dirigavimo bei operinio ir simfoninio dirigavimo.

Gilindamas žinias dalyvavo įvairiuose meistriškumo kursuose, tobulinosi pas žymius dirigentus Bobą Chilcottą, Sylvainą Cambrelingą ir kt., dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Kaip simfoninio orkestro dirigentas parengė koncertų su didžiaisiais Lietuvos orkestrais, po sėkmingo debiuto įsitvirtino kaip operos ir baleto teatro dirigentas.

Daugiau kaip pusšimtį metų gyvuojantis profesoriaus Sauliaus Sondeckio įkurtas Lietuvos kamerinis orkestras yra vienas iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų mūsų šalies kolektyvų. Užsienio muzikos kritikai apibūdina orkestrą kaip "ištobulinusį gebėjimą groti lengvu, sklendžiančiu, šiltu garsu visiškai laisvai – būtent tai ir skiria muzikavimą nuo paprasto atlikimo".


Kas? I.Pogorelich koncertas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Rugpjūčio 2 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių