Quantcast

Eifelio bokštas nušvito žaliais „virtualiais medžiais“

  • Teksto dydis:

Eiffelio (Eifelio) bokštas sekmadienį nušvito žaliai Paryžiaus klimato konferencijos atidarymo proga, įgyvendinant meno projektą, per kurį ant Prancūzijos sostinės simbolio augs „virtualūs medžiai“, tokiu būtu raginant skatinti miškų atkūrimą.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) ir „Oskaro“ laureatė prancūzų aktorė Marion Cotillard (Marion Kotijar) dalyvavo atidarant savaitės trukmės projektą „Viena širdis, vienas medis“ (1 Heart 1 Tree), per kurį bet kuris savo išmaniuoju telefonu gali „pasodinti medį“ ant bokšto.

„Kiekvienas galės pasodinti virtualų medį ant Eiffelio bokšto, kuris augs pagal jų širdžių plakimą, o vėliau kiekvienas virtualus medis bus iš tikrųjų pasodintas, vykdant miškų atkūrimo programą“, – sakė šios koncepcijos autorė, skaitmeninių technologijų menininkė Naziha Mestauoi (Naziha Mestavi).

Vartotojai gali parsisiųsti išmaniojo telefono programėlę, jutikliu fiksuojančią žmogaus širdies tvinksnius ir projektuojančią juos ant medžio atvaizdo, šalia kurio rodomas „autoriaus“ vardas ir trumpa žinutė, naudojant lazerių ir virtualiųjų žemėlapių technologijas.

Projekto dalyviai galės sužinoti, kaip auga medeliai, kurie bus iš tikrųjų pasodinti jų vardu Australijos, Brazilijos, Senegalo, Indijos, Prancūzijos, Peru ir Dramblio Kaulo Kranto teritorijose nuo 2016 metų.

Vieną medį pasodinti kainuoja 3–10 eurų, nelygu rūšis.

„Idėja – sujungti tai, kas yra virtualu ir tikra, technologijas ir gamtą, taip pat suteikti kiekvienam galimybę veikti ir matyti apčiuopiamą prasmę“, – sakė menininkė.

Šis projektas buvo pradėtas, kai apie 150 pasaulio lyderių susirinko Paryžiuje į pirmadienį prasidėsiančias derybas, per kurias ketinama pirmąkart pasirašyti tarptautinę sutartį, kuri apribotų atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis, skatinančią klimato pokyčius.

Eiffelio bokštas šį mėnesį buvo uždarytas trims dienoms po virtinės kruvinų teroro atakų Paryžiuje, o kai vėl buvo atidarytas, jis buvo nušviestas Prancūzijos vėliavos spalvomis – mėlyna, balta ir raudona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Grazuolis Eifelio bokstas! Kai pamatai savo akimis,ispudis nepakartojamas. Tai tarsi ismegztas azuras. Labai ispudingas ir grazus statinys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių