Quantcast

E. Sašenko ir V. Kazlauskas kviečia į muzikos ir šviesų žaismą

  • Teksto dydis:

Kovo 3 d. 18 val. į Šv. Kotrynos bažnyčią kvies atlikėjai Vygantas Kazlauskas ir Evelina Sašenko.

Jie kartu su ritmo grupe ir „Mėnulio sodų“ styginių orkestru pristatys bendrą duetų programą „La vie en rose“, kurioje nuskambės gražiausios, visame pasaulyje žinomos ir pamėgtos dainos įvairiomis kalbomis, rašoma pranešime spaudai.

Artėjant koncertui, geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ pakalbino atlikėjus.

 – Netrukus prasidės kalendorinis pavasaris. Ką jums reiškia šis metų laikas? 

Evelina: Pavasaris pats gražiausias ir mėgstamiausias mano metų laikas... Kartu su gamta pražystu ir aš.

Vygantas: Esu gimęs pavasarį, todėl man pavasaris mėgstamiausias metų laikas, kai pradeda ilgėti dienos ir smagiai saulėja. Paprastai aš pavasarį prisiplanuoju daug visokiausių darbų, kurių nespėju atlikti, bandau įšokti į 2-3 traukinius, mano laimei, važiuojančius į tą pačią pusę. Aš taip myliu pavasarį, kad galėčiau važiuoti aplink pasaulį, kur tuo metu pavasaris.

– Pavasaris asocijuojasi su gamtos pabudimu. Kovo 3 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje surengsite bendrą koncertą „La vie en rose”. Koks jis bus ir ko gali tikėtis klausytojai?

Vygantas: Šis koncertas apie pavasarį, bet ne apie prabundančius paukščiukus, o bundančius žmonių jausmus. Tai koncertas išskirtinai apie meilę, mes jį skiriame Valentino dienai ir kitoms šventėms, kai negalėjome dainuoti kartu ir surengti šio koncerto. Šiam projektui mintimis ruošėmės jau 3 metus, planavome, svajojome, būrėme ir pasirinkome dainas, kurias norėjome padainuoti kartu. Parinkome dažnai naudojamą pavadinimą, bet jis labiausiai atspindės koncerto dvasią – rožinis gyvenimas ir meilė pavasarį.

Šis koncertas apie pavasarį, bet ne apie prabundančius paukščiukus, o bundančius žmonių jausmus. Tai koncertas išskirtinai apie meilę.

Evelina: Jis bus šiltas, kupinas meilės koncertas. Bus daug gražių, visiems žinomų melodijų. Tai bus gražus ir prasmingas vakaras. Koncertas išsiskirs specialiai atrinktomis ir paruoštomis dainomis. Visus, išsiilgusius pavasario, kviečiu į Šv.Kotrynos bažnyčią.

– LRT radijo konkurse jūsų daina „Susitikimas“ laimėjo pirmą vietą. Koks jausmas ir ar buvo netikėtas šitoks įvertinimas? Ar šią dainą jau įtraukėte į savo repertuarą?

Vygantas: Taip, ta daina bus atliekama šiame koncerte, pirmą kartą su orkestru, kaip padėka taip gausiai ir aktyviai balsavusiems klausytojams ir konkurso komisijai, kuri, turėdama visas matematines galimybes, manęs su teksto autore Sandra Avižienyte nenustūmė į dalyvių sąrašo pabaigą ir padalino pirmąją vietą kartu su Kristupu Bubneliu ir Jonu Talandžiu. Tad įvertinimas iš tiesų netikėtas. Jeigu, klausytojams balsuojant Azijoje, Europoje, Jungtinėse Amerikos valstijose ir Lietuvoje, galėjai stebėti konkurso eigą, tai tokio komisijos sprendimo nesitikėjau.

– Koncerte gros ,,Mėnulio sodų orkestras”. Kas tai? Kodėl ,,Mėnulio sodų”? Ar muzikantai scenoje skraidys ar sėdės ant dirbtinės žolės?

Vygantas: ,,Mėnulio sodų” pavadinimą pasiūlė orkestro subūrėjas Dainius Palšauskas. Tai geriausių Lietuvos stygininkų orkestras, kuris visus skraidins ne dronais ar žolės kilimais, o savo nerealiu grojimu. Aranžuotes darė Tomas Leiburas, Jievaras Jasinskis ir Liutauras Janušaitis.

– Kokiomis kalbomis skambės kūriniai, pasirinkti koncertui? Kokie dainų autoriai užims didžiausią koncerto dalį?

Vygantas: Kai su Evelina sudarėme programą, apsižiūrėjome, kad nėra nė vieno kūrinio anglų kalba. Susižvalgėme ir nusprendėme, kad mums ta kalba nebūtina, nes mes geriau skambame lietuvių, italų, ispanų ir prancūzų kalbomis. Nesu prisirišęs prie dainų autorių, mėgstu labai gražias dainas, nors tarp gražių dainų koncerto programoje turi būti negražių dainų, kad gražios suskambėtų dar gražiau. Skambės nuo A.Vivaldi ir G.Verdi, M.Legrand ir T.Cutugno iki M.Puchovičiaus ir mano dainų.

Evelina: Dainuosime ir prancūzų, ispanų, italų ir, žinoma, lietuvių kalba.

 – Jūsų koncertai išsiskiria muzikos ir šviesų žaisme. Ar vėl galima tikėtis patekti į ,,Rožinės spalvos” pasaką?

Vygantas: Rožinę šviesų pasaką kurs dailininkas Arvydas Buinauskas. Jis kuria nerealias šviesų pasakas. Ateikite, nesigailėsite, nes kitur nepamatysite.

 – Kaip įsivaizduojate savo klausytoją? Ko palinkėtumėte jam?

Evelina: Žinantį, kur eina ir ko gali tikėtis gražiausio. Palinkėčiau šypsotis ir neprarasti pozityvumo, juk artėja pavasaris.

Vygantas: Kažkodėl įsivaizduoju savo klausytoją atėjusį tiesiai iš Kaziuko mugės, truputį pavargusį nuo spūsties ir sušalusį, nes prognozuojamas saulėtas vėsokas labiau žieminis, nei pavasarinis oras. Tikiuosi žiūrovą sušildyti gera pavasario muzika. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių