Quantcast

Druskininkų šventėje – istorinio Sveikatingumo parko atidarymas ir pasaulio rekordas

  • Teksto dydis:

Druskininkai kviečia garsiai pasitikti vasaros sezoną – jau šį savaitgalį mieste šurmuliuos ir įdomias pramogas dovanos Kurorto šventė „Druskininkai garsiai“. Organizatoriai pasirūpino plačia ir spalvinga šventės programa, todėl veiklos turės kiekvienas, gegužės 29-31 dienomis užsukęs į Druskininkus. Kaip teigė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, Druskininkai kiekvienais metais stengiasi nustebinti ne tik jau tradiciniais koncertais, festivaliais ar sporto turnyrais, bet ir naujais sumanymais. „Šiais metais renginių maratonas išlieka intensyvus – nuo jau tradicija tapusios teatralizuotos eisenos iki tinklinio sniege, didžiausio pasaulyje šakočio rekordo ir istorinio Karolio Dineikos Sveikatingumo parko atidarymo. Atvykite  į vasaros ritmu pulsuojančius Druskininkus – ryškiausias metų renginys neabejotinai paliks neišdildomus įspūdžius“, – sakė R. Malinauskas.

Mugėje – daugiau kaip 300 prekybininkų

Penktadienį 12 val. prasidės ir visą savaitgalį veiks tautodailės ir amatų mugė, nusidrieksianti nuo Vandens pramogų parko iki miesto muziejaus. Šiemet prekiaus apie 350 amatininkų ir tautodailininkų iš visos Lietuvos – tai didžiausia iki šiol kurorte vykusi mugė.

Vyrai savo dieną švęs purve

Jau ketvirtą kartą radijo stotis M-1 „Vyrų dieną“ kvies atšvęsti Druskininkuose. 13 val. prie Turizmo ir verslo informacijos centro prasidės futbolo varžybos „Purvaspirdis“. Specialioje gydomuoju purvu užpildytoje aikštelėje savo jėgas išmėgins komandos iš viso Lietuvos – rengėjai ir šiais metais žada ne tik nepakartojamus vaizdus ir geras emocijas, bet ir naujieną – rungtynėse dalyvaus ir moterys. 

Atgaivintas istorinis parkas

Tą pačią dieną 16 val. lankytojams vartus atvers istorinis Karolio Dineikos sveikatingumo parkas. Praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje čia dirbo gydytoja Eugenija Levicka, įdiegusi saulės, oro ir mankštos procedūrų parką. Vėliau parką atgaivino Lietuvos kūno kultūros sistemos kūrėjas, gydomosios kūno kultūros specialistas ir puoselėtojas, pedagogas Karolis Dineika.  Penktadienį pradėsiantis veikti istorinis sveikatingumo parkas lankytojus džiugins kaskadinėmis maudyklėmis, jonų terapija, kojų pėdų taškus aktyvuojančiu baseinu, lauko treniruokliais, vaikų žaidimų aikštelėmis, sutvarkytais pasivaikščiojimų taikais, išpuoselėtais gėlynais.

Teatralizuotą eiseną ir koncertą vainikuos lazerių ir fejerverkų šou

17:30 val. nuo M. K. Čiurlionio ir Veisiejų gatvės sankryžos link Pramogų aikštės pajudės teatralizuota šventinė Druskininkuose veikiančių įstaigų, įmonių ir organizacijų eisena. Kasmet stebinantys savo išradingumu, šiais metais eisenos dalyviai žada apie save priminti ne tik spalvingais kostiumais, bet ir netikėta garsų jūra, taip  išpildydami šventės temą „Druskininkai garsiai“. Pasibaigus eisenai bus paskelbta oficiali šventės pradžia, po kurios žiūrovų lauks vakaro koncertas. 23.30 val. prie Druskonio ežero vyks eksliuzyvinis šviesų, lazerių ir šokio šou, kurį vidurnaktį vainikuos įspūdingas lazerių ir fejerverkų šou.

Tinklinis sniege

Šeštadienį 13 val. šalia „Snow Arenos“ jau antrus metus vyks tinklinio sniege varžybos. Visai nesvarbu, kiek laipsnių rodys termometro stulpelis, Sniego tinklinio čempionate savo jėgas galės išmėginti visi norintieji. Specialiai šioms varžybos bus įrengta sniego aikštelė.

Didžiausias pasaulyje šakotis

Šeštadienį šventės dalyviai laukiami Jaskonyse, kur 12-16 val. bus kepamas didžiausias pasaulyje šakotis. Šis rekordas pretenduoja patekti į "Gineso" rekordų knygą. Renginio metu visi atvykusieji galės degustuoti įmonėje „Romnesa“ kepamų šakočių, paragauti aukštaitiškos kriaušių giros, linksmintis grojant vietos kolektyvams po atviru dangumi.

Kokybiškų renginių gausa ir naujos tradicijos

Savaitgalį Druskininkuose širdžiai mielos veiklos ras įvairaus amžiaus šventės dalyviai. Nauja gimstanti tradicija – bardų festivalis, kuriame dalyvaus visiems gerai žinomi Andrius Kulikauskas, Gediminas Storpirštis, Vidas Petkevičius ir Aistė Petkevičiūtė, Vytautas V. Lansbergis, Kristijonas Ribaitis, Žilvinas Ališauskas, Giedrius Arbačiauskas, grupė „Baltos varnos“, svečias iš Šiaurės Airijos Denis Patrick McLaughlin.

Mažųjų šventės dalyvių lauks burbulų šou, aitvarų gamyba ir laidymas, vaikams skirti spektakliai ir koncertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių