Quantcast

Britų aktorė J. Dentch apdovanota už viso gyvenimo pasiekimus

  • Teksto dydis:

Žymi Didžiosios Britanijos aktorė Judi Dench antradienį San Sebastiano kino festivalyje Ispanijoje buvo pagerbta apdovanojimu už viso gyvenimo pasiekimus.

83 metų amžiaus aktorė, kuri 1999 metais laimėjo „Oskarą“ už karalienės Elžbietos I vaidmenį juostoje „Įsimylėjęs Šekspyras“ (Shakespeare in Love), Ispanijoje vykstančiame festivalyje pelnė garbingą „Donostia“ apdovanojimą.

Trumpos ceremonijos metu J. Dentch sakė, kad pirmą kartą San Sebastiane apsilankė su tėvais, kai dar buvo paauglė, tačiau „niekada nei sekundės negalvojo, kad visą gyvenimą bus aktorė“ ir gaus čia „tokį nepaprastą apdovanojimą“.

Kine J. Dentch debiutavo 1964 metais ir dirbo su tokiais režisieriais, kaip Stephenas Frearsas, Kennethas Branaghas, Clintas Eastwoodas ir Samas Mendesas.

Filmuose „Ponia Braun“ (Mrs Brown) ir „Airisė“ (Iris) atlikusi tokių sudėtingų asmenybių, kaip karalienė Viktorija ir rašytoja Iris Murdoch, vaidmenis, aktorė susilaukė kritikų pripažinimo.

Septynis kartus „Oskarui“ nominuota ir kelis „Bafta“ apdovanojimus pelniusi J. Dentch pasaulyje tikriausiai geriausiai žinoma už MI6 vadovės vaidmenį Jameso Bondo filmuose.

„Donostia“ apdovanojimas kasmet įteikiamas vienam ar keliems aktoriams ir retkarčiais režisieriams. Šiais metais apdovanojimas atiteko ne tik J. Dentch, bet ir JAV aktoriui Danny'iui DeVitto bei Japonijos kino režisieriui Hirokazu Kore-edai.

Anksčiau apdovanojimą yra pelnę tokie garsūs asmenys, kaip aktorius Gregory'is Peckas, Robertas De Niro, Bettė Davis, Susan Sarandon ir Meryl Streep.

66-asis San Sebastiano kino festivalis baigsis ateinantį šeštadienį. Iš viso 18 filmų varžosi dėl geriausio filmo apdovanojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių