Quantcast

Iš Vilniaus sugrįžo klaipėdiečių mažosios plastikos „Mainai“

Ketvirtadienį 17.30 val. „Klaipėdos galerijos” filiale uostamiesčio Herkaus Manto gatvėje duris atvers Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus narių mažosios plastikos paroda „Mainai“.

Ši ekspozicija atkeliavo iš Vilniaus Šv. Jono gatvės galerijos, kurioje visą mėnesį sostinės gyventojai ir svečiai galėjo susipažinti su uostamiesčio dailininkų kūryba. Mažosios skulptūros paroda – tai projekto „Mainai“ tęsinys. Projektą organizavo LDS Vilniaus skulptorių sekcija, praėjusį lapkritį „Klaipėdos galerijoje“ eksponavusi vilniečių ir kauniečių skulptorių kūrinius.

Klaipėdiečių parodoje dalyvauja 18 dailininkų su daugiau nei 30 kūrinių. LDS Klaipėdos skyriaus dailininkai su fantazija, dideliu noru ir meile mažajai plastikai, nuoširdžiai pristato savo kūrybą plačiajai visuomenei.

Parodos kuratoriaus dailininko Sauliaus Bertulio teigimu, šiuolaikinė mažoji plastika išplėtė savo ribas ir galimybes, įgijo daugiau laisvės, įvairovės. Eksponatai varijuoja nuo tradicinių bronzinių, medinių kūrinių, iki eksperimentų su stiklu, akmeniu, tekstile, oda, buities daiktais bei kitomis mažiau tradicinėmis išraiškos priemonėmis. Mažosios skulptūrinės plastikos formos, panaudojant skirtingas medžiagas, įvairias technines atlikimo galimybes, įgavo netikėtumo ir patrauklumo. „Parodos eksponatai – tai skirtingų autorių minties išraiškos tūris, stilistika ir estetiniu turinio krūviu atspindintis kūrybinių sumanymų prasmę ar autentiškumo žavesį. Ekspozicijoje savo išradingais darbais džiugina jauni dailininkai, teikiantys daug vilčių šiai dailės sričiai toliau klestėti ir tobulėti. Tai labai svarbus šio projekto ir parodos indėlis į mažosios plastikos plėtotę bei sklaidą Lietuvoje ir už jos ribų“, – mano S.Bertulis.

Parodoje dalyvauja Petras Balčius, Petras Baronas, Evaldas Bernotas, Algirdas Bosas, Rita Budvytytė, Danius Drulys, Virginija Giniotytė, Petras Gintalas, Gintautas Jonkus, Svajūnas Jurkus, Romas Klimavičius, Aušra Mačiulaitienė, Rūta Mieliauskaitė, Sergejus Plotnikovas, Klaudijus Pūdymas, Arūnas Sakalauskas, Adomas Skiezgelas ir Remigija Vaitkutė.

„Klaipėdos galerijos“ filiale (Herkaus Manto g. 22, II a.) klaipėdiečių mažosios plastikos „Mainai“ vyks iki vasario 21 d.

(Nuotraukoje – R.Klimavičiaus „Viena iš septynių mano dienų“(h 56 cm, bronza, akmuo) ir P.Gintalo „Kalnas“ (h 40 cm, bronza, aliuminis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių