Quantcast

Vestuvių taisyklės, kurias galima laužyti

Jau praėjo vestuvinių šablonų laikai ir vestuves galima švęsti savaip. Tad pamiršk senuosius jungtuvių „taip reikia“, „turi“, „privalai“, nes griežtų taisyklių jau nebėra. Išskyrus vieną – būti žavinga nuotaka ir žavingu jaunikiu, kaip rašo huffingtonpost.com.

Nebūtina balta spalva

Koks skirtumas, kokia apdaro spalva. – vis tiek švytėsi dėvėdama stulbinamą suknelę. Šį sezoną dizaineriai pristatė pritrenkiamas rausvas, blyškiai mėlynas ir prisirpusios raudonos vestuvines sukneles.

Į šventę kviesk ką nori, o ne tai, ką reikia

Gal tavo mamai ir reikėjo suderinti savo pamerges su tavo tėčio pabroliais, bet judviem tikrai nebūtina ieškoti pagal amžių ir ūgį atitinkančių draugų: už jūsų prie altoriaus tegu stovi tie, kas jums patinka. O jaudintis dėl lyginio pamergių ir pabrolių skaičiaus – atgyvena, jų juk prie altoriaus gali atlydėti ir po vieną ar po tris. Na ir, kas be ko, vilkėti vienodų drabužių jiems tikrai neprivaloma. Bet jeigu norisi daugiau vientisumo, tuomet galima sukurti trijų spalvų paletę, duoti savo pamergėm medžiagos atkarpų įkvėpimui ir leisti joms pačioms išsirinkti, kaip rengtis. Jeigu jos griežtai laikysis parinktų spalvų, tuomet net ir raštuotas audeklas puikiai tiks šventei.

Svečiams siųsk ranka rašytus kvietimus

Žmonės dažnai pasiduoda spausdinto žodžio grožiui, renkasi iškiliaspaudės spaudos metodu ar reljefiškai atspausdintus kvietimus. Bet jeigu spausdintas tekstas ir tradicinė kvietimo formuluotė tau ne prie širdies, tuomet parašyk tekstą pati, toks kvietimas tikrai bus originalus. Kad svečiai jaustųsi pakviesti į šventę asmeniškai, įrašyk jų vardus. Taip pat svarbu nepamiršti surašyti visos reikiamos informacijos šventės dalyviams. Didelio formato kieti vokai su pamušalu, iš kurių nesulenkti kvietimai beveik iškrenta savaime, suteiks įvykiui daugiau formalumo. Na o jei nori dar tobulesnės kvietimo idėjos, pasamdyk profesionalų kaligrafą, kuris tobulai užrašytų kvietimo turinį. Kita alternatyva – ant spausdinto kvietimo kaligrafiškai įrašyti svečių vardus.

Ar svarbu, kuo inkrustuotas žiedas?

Deimantai yra geriausi kai kurių mergaičių draugai, bet kitos juk gali rinktis granatus, perlus ar safyrus. Kai peršamasi, bet koks žiedas su bet kokiu brangakmeniu yra sužadėtuvių žiedas. Beje, nebūtina apsiriboti tik vienu žiedu, nemažai nuotakų renkasi vieno ant kito mūvimų žiedų kombinacijas, tai gali būti sužadėtuvių, vestuvių ar net abiejų įvykių simboliai. Taip pat nebūtina mūvėti žiedo ant dešinės rankos bevardžio piršto, Europoje daug žmonių vestuvinius žiedus nešioja ant kairės rankos. Galų gale, kad ir koks būtų žiedas ar žiedai, padovanotas ir mūvimas su meile, jis bus deramiausias tokių svarbių gyvenimo įvykių simbolis.

Panaudok ką turi: gėlės ir dovanėlės svečiams

Jei žinai, kaip suderinti kelis elementus, gali juos maksimaliai panaudoti. Gėlės, puošusios vestuvių ceremonijos vietą, gali būti panaudotos ir jūsų pobūvio salei, o puošnios stalo kortelės taps mažais suvenyrais svečiams. Stalo kortelės gali būti ir tam tikra padėkos išraiška, jos, beje, maloniai pagyvins stalus, kai šventė jau eis į pabaigą.

Suteik jaukumo savo pokylių salei

Per šventę turbūt bus sunku ilgai ir nuoširdžiai bendrauti su kiekvienu svečiu. Tam, kad sukurtum asmeniškesnę ir jaukesnę atmosferą, papuošk erdvę savo mėgstamais daiktais. Stalų dekoras taps  vientisesnis, jei indai ir stalo įrankiai bus vienodi, o žaismingumo ir jaukumo suteiks puošnūs elementai stalo centre.

Desertui tortas nebūtinas

Jei pati nesi didelė smaližė, vietoj deserto pavaišink svečius kuo nors nesaldžiu, pavyzdžiui, sūriais. Užsakyk jų kuo įvairiausių: švelnių, aštrių, pikantiškų, kietų, minkštų, įvairių tekstūrų ir spalvų, pagamintų iš karvės, ožkos ir avies pieno. Prie sūrių pridėk etiketes, kad svečiai žinotų, ką valgo. Taip pat pasiūlyk to, kas prie sūrių geriausiai tinka: duonos, kaulavaisių, riešutų, pateik juos ant įvairaus aukščio padėklų. Galiausiai pagalvok, kaip galėtum nustebinti svečius, tarkim, papuošk deserto stalą bičių koriu.

 


 

Nauja „Vilniaus dienos“ rubrika „Meilė“. Joje kviečiame jaunavedžius papasakoti apie save, savo meilę, pasidalyti įspūdžiais iš vestuvių. Gali kreiptis ir jaunųjų artimieji ar draugai bei pasveikinti jaunavedžius „Vilniaus dienoje“.Daugiau informacijos teirautis e. paštu redakcija@diena.lt arba tel. 219 1372.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sese

sese portretas
Patarimai,kuriu niekas nepraso!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių