Quantcast

Trylikai menininkų įteiktos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

Ketvirtadienį Vyriausybės rūmuose trylikai Lietuvos menininkų įteiktos Vyriausybės kultūros ir meno premijos.

Pasak Algirdo Butkevičiaus premjero, būtent kūrėjai formuoja žmonių moralę, diegia idealus, iškelia pavyzdžius ir veiksmingiausiai kovoja su negerovėmis.

„Yra negausios tautos, bet nėra “mažos„ kultūros. Suomių kompozitorius Sibelijus ar norvegų tapytojas Munchas niekuomet nebus pavadinti “mažos kultūros„ atstovais. Ir mes turime asmenybių, kurios savo kūryba ir jos garsu toli praauga Lietuvos sienas. Tačiau jie visi vertinami pirmiausia todėl, kad tie kūrėjai atstovauja mūsų tautai, mūsų istorijai, žadina mūsų žmonių dvasią“, – sveikindamas Vyriausybės premijos laureatus kalbėjo A.Butkevičius.

Jo teigimu, nemaža tų, kurie per pastarąjį dešimtmetį buvo įvertinti šioje salėje, vėliau apdovanoti ir aukščiausia nacionaline premija.

„Gal todėl, kad Vyriausybės premijoms niekada nebuvo nuleista kartelė – nuo to laiko, kai vadovauti komisijai ėmėsi šviesaus atminimo poetas Justinas Marcinkevičius“, – pabrėžė premjeras.

Dvylika premijų šiemet skirta trylikai meno ir kultūros atstovų. Kino režisieriams Juozui Matoniui ir Vytautui Damaševičiui viena premija dalijama pusiau.

Apdovanojimus pelnė ir rašytojas Gintaras Grajauskas, režisierius Gytis Bernardas Padegimas.

Premijos taip pat skiriamos aktoriui Povilui Budriui, muzikologei Gražinai Daunoravičienei, chorvedžiui Romualdui Gražiniui, šokėjai ir choreografei Loretai Juodkaitei, aktorei Valentinai Gustaitienei, vitražo dailininkui Kaziui Morkūnui, fotomenininkui Aleksandrui Ostašenkovui, kraštovaizdžio architektui Vladui Stauskui, dailininkei Birutai Stulgaitei.

Premija, skiriama už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, siekia 44 tūkst. 200 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmogus

Zmogus portretas
Nuostabu, sveikinu visus!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių