Quantcast

„Tinklų“ kinas – Klaipėdoje

Uostamiestyje šią savaitę vieši 12-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis „Tinklai“, rugsėjo 2-ąją startavęs Vilniuje.

Festivalio filmai Klaipėdoje rodomi naujoje erdvėje – „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3).

Penktadienį 18 val. „Tinklai“ klaipėdiečiams sinefilams pristatys Baskų krašto kiną, 19 val. – Suomijos, o 21 val. – Norvegijos filmus.

Šeštadienį 17.20 val. festivalio ekrane – specialioji programa „Negalia – ne kliūtis“, 19 val. – specialioji Berlyno trumpų filmų festivalio programa „Interfilm“, 20 val. – Švedijos trumpieji filmai.

Sekmadienį festivalio viešnagę Klaipėdoje užbaigs 17 val. rodoma specialioji programa „Video. Kas toliau?“, 18 val. – Vokietijos ir 20 val. – Danijos filmų programos.

„Nors daugelis festivalio „Tinklai – 2010” filmų yra nauji, sukurti pernai ir šiemet, jie jau spėjo pelnyti gausybę apdovanojimų – visas jų gautų prizų sąrašas sudarytų ne vieną šimtą punktų”, – tvirtino A.Jevdokimovas, jau 12 metų aukštai laikantis festivalio kokybės kartelę.

Pagrindinis šiemečio renginio akcentas – naujos technologijos. Joms skirtos net dvi specialios „Tinklų“ programos. „Nes tai labai aktualu ir kinui, ir publikai. Pastaraisiais metais atsirado įdomių darbų, kuriuose susipynė kinas, videomenas ir kiti meno žanrai“, – aiškino A.Jevdokimovas, ypač atkreipdamas dėmesį į naujų technologijų naudojimą kine atspindinčią specialiąją programą „Video. Kas toliau?“.

Pernai festivalis pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga. Šiemet  „Tinklai” paruošė programą „Negalia – ne kliūtis“, kurią sudaro tarptautiniuose festivaliuose pasižymėję trumpi filmai negalios tema. Neįgalieji į „Tinklų” filmus įleidžiami nemokamai. Kitiems bilietai  į „Tinklų” kino seansus tekainuoja po 6 Lt, o moksleiviams, studentams ir senjorams – tik po 3 Lt.

A.Jevdokimovo žodžiais, festivalis – ne komercinis, jo didžiausias turtas – kitoks kinas ir kitokia publika.

Iki spalio 20-osios festivalis dar aplankys Kauną, Šiaulius bei Panevėžį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių