Quantcast

Šį savaitgalį „Chorų karuose“ - muzikinė kelionė po pasaulį

Šį sekmadienį tiesioginiame TV3 eteryje –  muzikinio projekto „Chorų karai„ penktoji tiesioginė transliacija. Šįkart projektas kvies keliauti aplink pasaulį, o projekto vedėjai – žavioji aktorė Inga Jankauskaitė ir visada šmaikštus Vytautas Šapranauskas mes ypatingą kozirį – kartu su visais chorais lietuviškai atliks garsiojo Balkanų kompozitoriaus, dainininko Gorano Bregovičiaus kūrinį „Gas Gas“.

Šį sekmadienį charizmatiškasis Mindaugas Stasiulis, persikūnijęs į populiarųjį personažą Saulėną, TV3 žiūrovams žada savo hito „Ir kam man tas Londons" tęsinį. Pagirs ar pasmerks emigrantus, išsibarsčiusius po visą pasaulį, Saulėnui pritarsiantis Šapras ir visi projekto chorai?

Muzikinės kelionės po Žemės rutulį gyvins visų chorų pasirodymus. Vaidos Genytės vadovaujamas Policijos choras žada pasisvečiavimą Ukrainoje, Panevėžio Indigo choras su Vytautu Matuzu organizuoja pasikaitinimą po Ispanijos saule, Druskininkų Deimantinis choras ir Anatolijus Oleinikas žada romantišką skrydį į Švediją, o vilniečių Šachmatinis choras su „ŠarkA" merginomis kvies į tolimąją Japoniją.

Kauno Studentiškasis choras – itin paslaptingas: vyriškos „16 Hz„ trijulės kariauna tikina, kad neapsiribos viena šalimi. Tuo tarpu Stano ir Benamių Spindulio choras ruošia kvapą gniaužiantį skrydį į mitais apipintą Korėją, kurios vardas internete šiomis dienomis randamas kartu su reperio PSY kūriniu „Gangnam Style“. Stano žada: „Tai, ką parodysime, bus neįtikėtina!"

Penktosios „Chorų karų„ laidos komisijoje – nepakeičiamoji operos solistė Kristina Zmailaitė, pernai į pergalę Kauno rajono „Božolė“ chorą atvedęs dainininkas Aleksandras Ivanauskas-Fara, M. Stasiulis ir ypatingas svečias – dirigentas Martynas Stoškus.


Šiame straipsnyje: Chorų karaichoraimuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių