Quantcast

„Nesunaikinami 2“: 10 priežasčių filmui tapti vasaros hitu

Neseniai kino ekranuose praūžė „Keršytojai“ – jame žiūrovai galėjo išvysti ir Torą, ir Kapitoną Ameriką, ir Geležinį žmogų, ir Halką. Galima sakyti ir taip, kad tai buvo repeticija prieš didžiausią vasaros premjerą – veiksmo trilerį „Nesunaikinami 2“.

1. Metas užtaisyti ginklus

Veiksmas ir šūviai nuo pat pirmųjų kadrų. Geras ženklas. Sylvesterio Stallone ir Jasono Stathamo veikėjus apsupa priešo kariai. Staiga Barnis pakelia rankos pirštą. „Ar jis užtaisytas?“ – pašaipiai klausia Li Kristmas. Barnis nusitaiko ir šauna. Priešai negyvi krenta ant žemės. Pasirodo, Barnį ir Lį pridengė snaiperis, pravarde „Vaikis“.

2. „Vaikis“

Snaiperis „Vaikis“ Bilis – naujas veikėjas „Nesunaikinamų“ gretose. Jį suvaidino filmo „Bado žaidynės“ žvaigždė žavus raumeningas jaunuolis Liamas Hemsworthas. Veiksmo filmo veteranai ryžosi priimti į savo būrį jaunimą. Tiesa, kylančiai žvaigždei australui Liamui Hemsworthui teko iškęsti veiksmo filmų legendų „krikštą“. Barnis ir kompanija nuolat moko „Vaikį“ Bilį gyventi, o šis vis susižavėjęs šūkauja: „Kaip jums tai pavyko?“ Jei bus kuriama trečioji dalis, neabejojama, kad turėtume išvysti ir daugiau jaunųjų veiksmo filmų žvaigždžių, tokių kaip Tayloras Lautneris ar Channingas Tatumas. Ir galbūt jie sugebės mesti iššūkį veteranams.

3. Priešas – Jeano-Claude‘o Van Damme‘o įkūnytas veikėjas Žakas Vileinas

„Nesunaikinami“ vyrai sulaukė savęs verto priešininko – Žako Vileino. Jį filme įkūnijo dar viena veiksmo filmų legenda – belgų aktorius Jeanas-Claude‘as Van Damme‘as. „Kino gerbėjai dar nematė tokio Jeano-Claude‘o Van Damme'o. Dažniausiai jis vaidina teigiamus herojus, todėl Vileinas juos nustebins. Vileinas bebaimis, priėdęs velnių ir yra pasiruošęs padėti galvą, kad sunaikintų mūsų komandą“, – pasakojo Sylvesteris Stallone.   

4. Atominė bomba

„20 kilogramų grynojo plutonio gali pakeisti jėgų pusiausvyrą pasaulyje. Įsivaizduok, ką galėtum padaryti su penkiomis tonomis?“ – piktus kėslus atskleidžia Žakas Vileinas. Rimti vyrai žaidžia su rimtais ginklais! Pasiruoškite dideliam sprogimui!

5. Vienas lauke karys Chuckas Norrisas

Chuckas Norrisas jau baigė savo kino karjerą, tačiau neatsilaikė prieš kvietimą tapti Nesunaikinamu. „Nėra nė vieno aktoriaus, suvaidinusio bent viename įsidėmėtiname veiksmo filme, kuris nenorėtų būti Nesunaikinamas“, – kalbėjo Jasonas Stathamas. Rytų kovų meistras Chuckas Norrisas filme suvaidino buvusį karininką Bukerį. Jį „Nesunaikinamų“ komanda praminė „vienišu vilku“, nes Bukeris įpratęs reikalus tvarkyti vienas pats, jis pasirodo tik tuomet, kai Barniui ir jo vyrams iškyla problemų ir nepastebimai pasišalina, kai darbas baigtas.

6. „Aš grįžau!“

Arnoldas Schwarzeneggeris visose „Terminatoriaus“ dalyse žadėjo grįžti. Ir štai jis grįžo! Filmo kūrėjai nevengia autoironijos ir tai dar didesnė pramoga žiūrovams. Sylvesteris Stallone užsiminė, kad aktoriai nepraleido progos patraukti vienas kitą per dantį ir pasišaipyti iš legendinių kolegų vaidmenų. Ypač daug niuksų susilaukė Chuckas Norrisas. Filme bus daug sąmojų bei pokštų: „Mums visiems metas į muziejų“.

7. Planas: „Susekti. Užpulti. Nužudyti.“

Veiksmas, veiksmas, veiksmas! Susekti, užpulti, nužudyti – reiškia, kad scenarijuje ir filme nebus švaistomas laikas tuščioms kalboms ir vyrai iškart pereis prie užpakalių spardymo. Visi puikiai žinome, kad Sylvesteris Stallone rašo gerus veiksmo filmų scenarijus (jis buvo nominuotas „Oskarui“ už scenarijų filmui „Rokis“), o juostą režisuoja veiksmo filmų meistras Simonas Westas (jis kūrė „Kalinių lėktuvą“, „Kapų plėšikę Larą Kroft“, „Mechaniką“ ir kitas populiarias juostas), tad, reikia manyti, veiksmo bus per akis.

8. „Nušauk ką nors.“

Arnoldas Schwarzeneggeris viena ranka išplėšia automobilio duris: „Mano batas didesnis už šią mašiną“. Bruce‘as Willisas neatsilieka ir išspiria kitas mašinos duris: „Ko žiopsai? Nušauk ką nors“.

Filmo aktoriai mėgaujasi vaidindami šiame filme. „Filmuojant juostą, kartais tarsi palikdavau savo personažą ir pažvelgdavau į viską iš šalies. Štai šalia manęs stovi Terminatorius, o ten toliau Džonas Makleinas. Ir mes vaidiname petys į petį viename filme. Viena komanda. Mes turėjome visi kartu vaidinti dar prieš daug metų“, – kalbėjo Sylvesteris Stallone.  

9. Stallone prieš Van Damme'ą

Amžiaus dvikova! Jeanas-Claude‘as Van Damme‘as prieš Sylvesterį Stallone. Kas nugalės? „Tai dvikova, kurios veiksmo filmų gerbėjai laukė labai ilgai “, – pareiškė Sylvesteris Stallone. Prieš 20 metų šie aktoriai tapo nesutaikomais priešais. Abu susitarė kada nors filmavimo aikštelėje išsiaiškinti santykius. Ir štai toks filmas atsirado. Barnis meta ant žemės ginklus ir eina pasitikti Žako Vileino. Kumščiai prieš kojų spyrius... Neabejojama, kad ši dvikova taps veiksmo filmų klasika.

10. „Mums reikės naujo lėktuvo.“

Šį kartą „Nesunaikinami“ vyrai gavo progą pasimėgauti galingesniais ginklais, mat Holivudo prodiuseriai naujajai juostai skyrė daug didesnį biudžetą. Motociklai, sraigtasparniai, tankai, laivai, lėktuvai, raketos – veiksmo filmų žvaigždės išnaudojo visą 100 milijonų dolerių filmo biudžetą rimtai vyriškai pramogai.

Rugpjūčio 17 dieną superfilmas atkeliauja ir į Lietuvos kino teatrus.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaikultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
laukiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių