Quantcast

Mokyklą papuošė D.Rusio paveikslai

Po ilgokos pertraukos klaipėdiečiai gali pasidžiaugti nauja tapytojo Danieliaus Rusio paveikslų paroda.

Autoriaus pavadinta „Siuromulcikais“ ji iki lapkričio vidurio įsikūrė Klaipėdos „Universa Via“ pagrindinės mokyklos 3-iojo aukšto hole.

Žaismingas parodos pavadinimas gerai nusako eksponuojamos tapybos turinį ir dvasią. Autorius – originalaus mąstymo ir pasaulėjautos menininkas, kuriantis itin savitus, gilaus emocinio, poetinio ir filosofinio turinio darbus.

Naujoji paroda – tai išskirtinai unikalaus požiūrio į pasaulį, lengvai siurrealistine maniera sukurta poetinė improvizacija, baigtos ir nebaigtos gyvenimo istorijos tarp realybės ir sapnų. Jų žmonės virsta šešėliais ar žvėreliais, gyvenančiais keistuose, mistiniuose pasauliuose.

Intriguojančiam kūrinių turiniui gerai tarnauja ryški, kontrastinga šviesotamsa, subtili spalvinė gama ar net keista „ nepabaigiama“ kūrinio išorinė forma – gausiai naudojami įvairūs surišimai, kitų formatų paveikslėlių prijungimai ir t.t.

Visa tai kuria originalų plastinį vaizdą ir tai yra graži dovana mokyklos bendruomenei bei visiems klaipėdiečiams, kurie taip pat laukiami D.Rusio tapybos parodoje „Universa Via” pagrindinėje mokykloje (Kretingos g. 44).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių