Quantcast

„Kino pavasario” muzikinių filmų seansus pratęs gyvo garso koncertai

Naują muzikinių filmų programą paskelbęs 18-asis kino festivalis „Kino pavasaris“ dovanoja filmų peržiūras specialiuose renginiuose „Kino pavasaris gyvai“.

Pamatyti išskirtines žymiausių artistų istorijas, o po seansų pratęsti vakarus klausantis jų muzikos gyvai, festivalis kviečia kovo 20, 23 ir 27 dienomis Vilniaus muzikos klube „Tamsta“.

„Šiemet žiūrovams pristatėme ypatingą naujieną – muzikinių filmų programą, kuriai norėjosi kitokios – originalios, skambios aplinkos. Taip kilo idėja rengti išskirtines šių filmų peržiūras „Kino pavasaris gyvai“. Rodysime specialius kino seansus, po kurių kviesime pratęsti vakarą filme girdėtų melodijų ir dainų apsuptyje,“ – pasakojo festivalio vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Trečiadienį, kovo 20 dieną, „Tamsta“ klube „Kino pavasario“ svečių laukia atvira ir įspūdinga kultinio regio atlikėjo Bobo Marley gyvenimo istorija. BAFTA (Britanijos kino ir televizijos meno akademija) apdovanojimui nominuotas meistriškas škotų režisieriaus Kevino Macdonaldo filmas „Marley“ (Marley) atskleidžia slapčiausias šios nepamirštamos asmenybės kerteles. Po seanso lietuvių grupė „Ministry of Echology“ pratęs regio vakarą su „Kino pavasaris gyvai“ – „Bob Marley“ koncertine programa.

Ketvirtadienį, kovo 23 dieną, į „Tamsta“ klubą turėtų susirinkti tikri melomanai, nes tą vakarą specialaus seanso metu bus rodomas daugiau nei 15 prizų susišlavęs ir net „Oskaru“ apdovanotas kaip geriausias dokumentinis filmas - švedų režisieriaus Maliko Bendjelloulo kino darbas „Sugar Man“ („Searching For Sugar Man“). Juosta pasakoja tikrą, nors ir neįtikėtiną, istoriją apie atlikėją Rodriguezą, kuris nesėkmingai bandė prasiskinti kelią į Amerikos muzikos pasaulį, dirbo paprastu darbininku ir marino savyje svajones apie didžiąją sceną. Rodriguezas net nenutuokė, kad tuo metu jis buvo beprotiškai populiarus Pietų Afrikos Respublikoje, kur netyčia pateko jo plokštelės, o muzika tapo savotišku visuomenės himnu. Šio filmo herojaus Rodriguezo kūrinius po seanso bus galima išgirsti specialioje „Kino pavasaris gyvai” – „Sugar Man“ programoje.

Kovo 27 dieną „Kino pavasaris“ į gyvos muzikos vakarą „Tamsta“ klube žiūrovus pakvies ypatinga proga. Vienas laukiamiausių festivalio svečių, garsusis Balkanų kino aktorius Rade Šerbedžija, suvaidinęs net dviejuose šių metų festivalio programos filmuose Miroslav Terzič „Išganymo gatvė“ („Redemption Street“) bei Danilo Šerbedžija „72 dienos“ („72 days“), atvykęs į festivalį ne tik bendraus su organizatoriais bei kino gerbėjais, bet ir kartu su savo grupe sugros gyvo garso koncertą.

Bilietus į „Kino pavasaris gyvai“ filmų seansus galima įsigyti renginio dieną muzikos klube „Tamsta“.

Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių