Quantcast

Homeris Simpsonas – „tikras katalikas“

Jis tingus besotis, kuris pastoviai trokšta spurgų ir „Duff“ alaus, tačiau oficialus Vatikano laikraštis pripažino jį tikru kataliku.

Ilgamečiam animaciniam filmukui, kuris gvildena šeimos, bendravimo, švietimo ir religijos problemas, retai gali prilygti kita kokia nors programa, rašoma „L‘Osservatore Romano“, Vatikano dienraštyje.

Laikraštis pripažįsta, kad Homeris miega bažnyčioje pamokslų metu ir niekada nenustoja žeminti savo evangeliko kaimyno Nedo Flanderso, praneša telegraph.co.uk.

Straipsnyje, pavadintame „Homeris ir Bartas yra katalikai“, rašoma: „Simpsonai“ yra viena iš nedaugelio programų vaikams, kurioje krikščioniškasis tikėjimas, religija ir klausimai apie Dievą yra pastovios, periodiškai pasikartojančios temos.“

Šeima „meldžiasi prieš valgydami ir savotiškai tiki pomirtinį gyvenimą.“

Straipsnyje cituojamas jėzuitų kunigas Francesco Occhetta, kuris analizavo 2005 m. pasirodžiusią seriją „Dievo Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios žvaigždė“. Joje buvo analizuojamos tik religinės temos, o serija parodyta kelios savaitės po popiežiaus Jono Paulius II mirties.

Serija prasideda Barto išmetimu iš Springfieldo pradinės mokyklos ir perkėlimu į katalikiškąją, kur berniukas sutinka kupiną užuojautos kunigą ir jo dėka atsiverčia į katalikybę.

Homeris taip pat nusprendžia tapti kataliku, nepaisant jog tai sukėlė siaubą jo žmonai Margei, pastoriui ir kaimynui N. Flandersui. Serija paliečia religinių konfliktų, homoseksualumo ir kitas problemas.

„Tik keli žmonės tai žino, o pats Homeris tai stengiasi visais įmanomais būdais nuslėpti, tačiau tai yra tiesa: Homeris J. Simpsonas yra katalikas,“ – tvirtina „L`Osservatore Romano“.

Tai ne pirmas kartas, kai Vatikano laikraštis giria „Simpsonus“. Praėjusį gruodį, kai filmukas šventė savo 20-metį, dienraštis paskelbė, jog „Dievo ir žmogaus santykiai“ seriale yra viena svarbiausių temų, o „šiems laikams būdingas religinis ir dvasinis pasimetimas“ dažnai čia atspindimas.   

Kažkada buvęs senamadiškas ir rimtas laikraštis „L`Osservatore Romano“ drąsiai žengė į populiariąją kultūrą kai prieš 3 metus pasikeitė jo redaktorius. Dabar laikraštyje komentuojamos temos nuo „The Beatles“, „The Blues Brothers“ iki filmų kaip „Avataras“ ar „Harry Potteris“.


Šiame straipsnyje: Simpsonai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių