Quantcast

Gerbėjai vidurnaktį eilėje laukė rašytojo H. Murakamio naujo romano

Daugiau kaip 100 žmonių vidurnaktį laukė eilėje prie vieno Tokijo knygyno, nekantraudami paimti į rankas naujausią Harukio Murakamio romaną, kuris pradedamas pardavinėti penktadienį ir kuris yra pirmasis pasaulinių bestselerių autoriaus ir dažno pretendento į Nobelio premiją kūrinys po trejų metų pertraukos.

Leidykla išleidžia 600 tūkst. „Bespalvio Cukuraus Tadzakio ir jo piligrimystės metų“ (Shikisai wo motanai Tasaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi) egzempliorių, kad numalšintų gerbėjų, kuriems nieko nebuvo pranešta apie naujosios knygos temą ir siužetą, apetitą.

H.Murakami, kuris nuolat pasirodo lažybininkų sąrašuose kaip favoritas Nobelio literatūros premijai laimėti, prisipažino, kad didelė naujosios knygos dalis buvo netikėta net jam pačiam.

„Vieną dieną tiesiog taip pasijutau, atsisėdau prie stalo ir pradėjau rašyti pirmąsias šios istorijos eilutes“, - sakė jis. Tie jo žodžiai išspausdinti ant knygos viršelio.

Ne taip, kaip ankstesnė jo knyga - didelė, trijų tomų meilės istorija „1Q84“, - naujasis 370 puslapių romanas yra apie netektį ir išgyvenimą, o jo siužetas sukasi apie vienišą 36 metų vyrą Cukurų Tadzakį, kuriam patinka traukinių stotys.

Romanas jau tapo bestseleriu japonų interneto svetainėse, tarp jų - japoniškoje Amazon.com. Leidykla „Bungeishunju“ penktadienį, kelios valandos nuo prekybos pradžios, nusprendė atspausdinti dar 100 tūkst. knygos egzempliorių, tad bendras tiražas pasiekė 600 tūkstančių.

2009-2010 metais išleista „1Q84“ tapo bestseleriu Japonijoje, o vėliau buvo išversta į mažiausiai 35 kalbas. „Bungeishunju“ atstovas sakė dar nežinantis konkrečių vertimo planų dėl naujosios knygos.


Šiame straipsnyje: haruki murakamiknygosSkaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių