Quantcast

Garbės ženklai – aktoriui L. Zelčiui ir fotografui A. Macijauskui

Garbingų jubiliejų proga Kultūros ministerija savo garbės ženklu apdovanojo 85 metų sulaukusį aktorių Leonardą Zelčių ir 75 metų jubiliejų švenčiantį fotografą Aleksandrą Macijauską.

Šiems svarbiems Kauno kultūros visuomenės piliečiams įteikti garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“, pranešė Kultūros ministerija.

L. Zelčius visą gyvenimą dirbo Kauno valstybiniame dramos teatre, sukūrė daugiau nei šimtą vaidmenų teatre, kine ir televizijoje, režisavo keletą spektaklių.

A. Macijauskas 1969 metais su kitais fotografais įsteigė Lietuvos fotografijos meno draugiją, kuri nuo 1989 metų vadinasi Lietuvos fotomenininkų sąjunga, 1985 metais jis įkūrė Fotografijos klubą – mokyklą (dabar Kauno fotografijos meno mokykla). Nuo 1990 metų A. Macijausko iniciatyva rengiamos tarptautinės parodos „Gamta – visų namai“.

Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ jau įteiktas daugiau nei keturioms dešimtims iškilių kultūros atstovų. Tarp jų Violetai Urmanai, kompozitoriui Broniui Vaidilučiui Kutavičiui, žurnalistui Broniui Savukynui, režisieriams Rimui Tuminui, Eimantui Nekrošiui, Oskarui Koršunovui, aktoriui Vytautui Paukštei ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Labai geras aktorius ir buvo labai geri Kauno dramos teatro spektakliai. Dar tiek pat metų galime palinkėti tiems žmonėms, kurių dėka nebuvo ištrinta iš žmonių atminties Lietuvos istorija.Jie tikrai nešė šviesą visiems iki pat Sąjūdžio pradžios. O ir tiek lietuvių autorių kūriniai, tiek užsienio autorių kūriniai labai talentingų režisierių ir aktorių dėka buvo pateikti žiūrovams labai išradingai, kūrybingai. Tačiau, kaip visada Lietuvoje apdovanojami daugiausia tie, kas arčiau politikų ,o ne arčiau tikro meno.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių