Quantcast

Galerija artins miestą ir kaimą

Vilniaus rajone, ant ežero kranto, įkurta nauja meno galerija. Jos įkūrėjas skulptorius Vladas Kančiauskas pirmojoje ekspozicijoje pristato savo darbus.

Skulptorius V. Kančiauskas, nešdamas paskutinius kūrinius į ekspozicijos erdvę – savo kiemą – džiaugėsi, kad iš akmens ir metalo sukurti darbai nebijo lietaus. Ant Riešės ežero kranto, Grikienių kaime, įkūręs galeriją, menininkas sako taip suartinęs miestą ir kaimą, praneša LTV „Panorama“.

„Noriu, kad įsilietų kaimo žmogus į profesionalų meną. Užtenka idealizuoti akėčias ir plūgus, klumpes ir taip toliau“, – kalbėjo jis.

Kažkada pats iškeitęs gyvenimą mieste į kaimą, skulptorius vardija galerijos gamtoje privalumus: apžiūrėdamas skulptūras, esi gamtoje. Daugelio skulptūrų temos – taip pat iš gamtos: drugeliai, žuvys, vanduo, jo bangavimas. Akmens, metalo darbuose pabrėžiama linija, šviesos atspindžiai, ar akmens raštas.

Menininkas sako nežinąs, kiek skulptūrų yra pirmojoje galerijos parodoje. Pristatęs didesnius darbus, greta rodo ir mažąją plastiką.

„Skulptūra yra kiek užmiršta. Tai yra sunkiai suvokiamas menas, labiau išsilavinusio žmogaus reikia skulptūrai suvokt, kadangi kalbama per formą. Norisi skulptūrą propaguoti ją, aiškinti apie ją. Ir ne tik kad būtų tarp profesionalų, bet kad pamėgtų žmonės, pajustų prasmę“, – teigė V. Kančiauskas.

„Kranto“ galerija lankytojams bus atvira darbo dienomis. Įkūrėjas sako ketInąs pats bendrauti su žmonėmis, vaišinti juos arbata.


Šiame straipsnyje: galerijaSodyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių