Quantcast

Filmas apie JAV karinį jūrų laivyną buvo kuriamas net ketverius metus

Karinio JAV jūrų laivyno karių kasdienybę atskleidžiantis filmas „Nenugalimieji: narsos įstatymas“ į kino istoriją jau gali būti įrašytas ne tik todėl, kad jame pirmą kartą parodomas tikras atominis povandeninis laivas ar, kad jame vaidina ne tik profesionalūs aktoriai, o ir tikrai kariai, bet dar ir todėl, kad jis buvo kuriamas neįprastai ilgai – net ketverius metus.

Filmo režisieriams Scottui Waughui ir Mike'ui McCoy idėja sukurti filmą, kuriame pirmą kartą būtų galima iš arti pamatyti, koks iš tiesų yra karinio laivyno darbas,  kilo 2007 metais, kai jie filmavo tikras JAV karinio jūrų laivyno misijas. Ši patirtis jiems leido ne tik iš arti pamatyti realią laivyno kasdienybę, bet ir susipažinti su šimtais karių ir kraują stingdančiomis jų istorijomis.

Siekdami filmui suteikti kuo daugiau autentiškumo ir pakvietę vaidinti tikrus karius, režisieriai turėjo susitaikyti su tuo, kad filmo kūrimas užtruks ilgiau nei įprasta, nes dalis aktoriais tapusių karių vis buvo išsiunčiami į tikras karines misijas, tad filmavimo grupei tekdavo sustabdyti darbus ir laukti, kol jie grįš.

„Filmo kūrimas išties užtruko ilgiau ne planavo iš pradžių, nes juostos filmavimo įkarštyje vyrai turėdavo vykti į tikras karines misijas. Pavyzdžiui, vienas pagrindinių aktorių – jūrų pėstininkas Dave'as, filmavimo metu buvo išsiųstas net į 11 mėnesių trukusią misiją Afganistane, – apie filmo kūrimo ypatybes pasakojo S. Waughas. –  Ketverius metus iš eilės per visas šeimos šventes prie stalo dalijantis per metus nuveiktų darbų įspūdžiais, paklausti ką veikiame dabar, vis atsakydavome tą patį – vis dar filmuojame „Nenugalimuosius: narsos įstatymą“. Šį filmą kūrėme taip ilgai, kad per tą laiką aš netgi spėjau susižadėti, vesti ir susilaukti vaikų!“

Pirmą kartą kino istorijoje butaforijų nenaudojantis filmas „Nenugalimieji: narsos įstatymas“ jau rodomas ir Lietuvos kino teatruose.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

deja

deja portretas
filmas deja niekuo neypatingas..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių