Quantcast

VRM siūlo baudžiamąją atsakomybę už sutartus rezultatus sporte

Vidaus reikalų ministerija siūlo numatyti baudžiamąją atsakomybę už nesąžiningą įtaką sporto rezultatams.

Pagal ministerijos parengtas pataisas, tas, kas sąmoningai paveiktų profesionalių sporto varžybų eigą arba rezultatą siekdamas pakeisti sporto varžybų nenuspėjamumą ir taip savo ar kitų naudai gautų materialinės naudos, būtų baudžiamas viešaisiais darbais, bauda arba areštu.

Ministerija taip pat siūlo nustatyti, kad valstybės tarnautojui būtų prilyginami profesionalių sporto varžybų dalyviai. Tai leistų juos patraukti atsakomybėn už kyšininkavimą ir papirkimą.

Pataisas parengė gegužę vidaus reikalų ir teisingumo ministrų sudaryta darbo grupė.

Vienas iš darbo grupės narių, parlamentaras Juras Požela BNS teigė, kad sudaryta darbo grupė, turėjusi dėti pastangas pažabojant nesąžiningą įtaką sporto rezultatams, „nuveikė nulinį darbą“. Jo teigimu, dabar siūlomos Baudžiamojo kodekso pataisos yra vienintelis daugiau nei pusę metų gyvuojančios darbo grupės darbas, o ir pastarosios, anot Seimo nario, praktiškai nesiskiria nuo jo pernai pateiktų pataisų.

Lietuva ne kartą sulaukė įtarimų dėl sutartų futbolo rungtynių. Organizacijos „Transparency International“ pernai atliktas tyrimas parodė, kad 55 proc. futbolininkų mano, jog nesąžiningi susitarimai dėl sporto varžybų rezultato yra paplitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių