Quantcast

Vokietijoje pasislėpęs vyras nuteistas po 13 metų

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas šią savaitę paskelbė nuosprendį už turto sugadinimą, vagystes, visuomenės rimties ir tvarkos sutrikdymą nuo teismo 13 metų besislapstančiam asmeniui.

Pagal Europos arešto orderį lietuvį perdavė Vokietija. Teismas, skyrė laisvės atėmimą vieneriems metams vienam mėnesiui. 31 metų kaltinamasis savo kaltę dėl turto sugadinimo, vagysčių ir viešosios tvarkos pažeidimo, padarytų 2001 metų birželio ir rugsėjo mėnesiais, pripažino, sutiko atlyginti nusikalstamomis veikomis padarytą žalą, pranešė Tauragės rajono apylinkės teismas.

Teismas konstatavo, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtino jo kaltę, todėl atsižvelgęs į tai, kad nusikalstamas veikas padarė būdamas jauno amžiaus – 19 metų, Vokietijoje turi šeimą, iki ekstradicijos dirbo visuomeniniais pagrindais evangelikų parapijoje Berlyne - Zehlendorfe, atsižvelgta į jo dabartinę sunkią sveikatos būklę.

Nukentėjusiajai priteista 1 tūkst. 990 litų turtinei žalai atlyginti ir 10 tūkst. 853 litai ekstradicijos išlaidų, kurias nuteistasis privalės atlyginti Policijos departamentui.

Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: teismasnuteisėpolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių