Quantcast

Vogtu vilkiku važiavęs vairuotojas sulaikomas nėrė į krūmus

  • Teksto dydis:

Vokietijoje vogtu vilkiku, kurio puspriekabė taip pat pavogta, iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavęs vairuotojas bandė sprukti nuo pasieniečių. 

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT)  pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai - Marijampolė, stabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį vilkiką DAF su puspriekabe „Schmitz“. Abi transporto priemonės buvo pažymėtos lietuviškais numeriais. Vairuotojas nepakluso pasieniečiams ir toliau važiavo į Lietuvos gilumą. VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu.

Vilkiko vairuotojas tikriausiai suprato nepaspruksiąs, todėl įvažiavo į artimiausios degalinės aikštelę, sustojo, iššoko iš kabinos ir spruko į netoliese augančius krūmynus. Jo sulaikyti pasieniečiams nepavyko.

VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad ant 2012 m. pagaminto vilkiko ir puspriekabės uždėti lietuviški numeriai yra suklastoti. Taip pat Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šios abi transporto priemonės buvo pavogtos Vokietijoje, o jų paieška paskelbta penktadienį. Vilkiko užvedimo spynelė buvo išlaužta.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo, dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkikas su puspriekabe saugomi Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 77, įtariama, vogtas transporto priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių